Pletikosa: Protiv Rusa će biti kao s Australcima

STIPE PLETIKOSA ostao je prvi vratar hrvatske reprezentacije nakon promjene izbornika, a u prvom kvalifikacijskom susretu za plasman na EP 2008. godine očekuje sličan susret kao i protiv Australije na Svjetskom prvenstvu.

"Dobro se osjećam, imam još deset dana za pripremu i podizanje forme. Toliki pripremni period mnogo znači, podsjetimo imali smo tri dana protiv Italije. To smo pobijedili i u stožeru su vidjeli stvari koje treba popraviti." - kazao je u razgovoru za Hrvatski radio Pletikosa.

Stipe je istaknuo kako je važno uigrati posljednju četvoricu u obrani, koji će protiv Rusa vjerojatno igrati po prvi puta, jer nema Šimića, Tudora i Šimunića. Spomenuo je i kako prati rusko prvenstvo, te se pripremao za sljedeće protivnike.

"Intenzivno sam pratio rusko prvenstvo, gledao dosta utakmica na televiziji. Moj zaključak je kako možemo očekivati utakmicu sličnu kao s Austracima." - najavio je Pletikosa.

"Rusi su fizički vrlo jaki, njihova liga se temelji upravo na snazi, a rijetko ćete vidjeti situaciju između napadača i vratara jedan na jedan. Trener će biti isti kao i protiv Australije (Guus Hiddink), pa možemo očekivati sličan nogomet. Imaju dobre pojedince, no u većini susreta pojedinci ne rješavaju susrete. Ipak, smatram da su jako dobra reprezentacija." - zaključio je Pletikosa.

S.H.

Pročitajte više