Plivanje: EP bez Hoogenbanda, de Bruijn i Kločkove

OD 9. DO 12. prosinca u Beču će se održati osmo europsko plivačko prvenstvu u 25-metarskim bazenima, na kojem će nastupiti 537 plivača i plivačica iz 37 zemalja, a među njima i 15 hrvatskih reprezentativaca.

Bit će to četvrto europsko prvenstvu u Beču nakon 1950, 1974 i 1995. godine, a u glavnom austrijskom gradu nastupit će svi najbolji plivači Starog kontinenta izuzev Nizozemca Pietra van den Hoogenbanda, njegove sunarodnjakinje Inge de Bruijn i Ukrajinke Jane Kločkove.

Organizatori su do sada primili prijave 537 plivača (254 plivačica i 283 plivača) iz 37 zemalja, koji imaju prijavljeno 1.173 pojedinačnih nastupa.

Direktor Hrvatske plivačke reprezentacije Ivan Varvodić odredio je petnaestoro plivača za, na popisu su: Krešimir Čač, Marko Strahija, Emir Pasvandžić, Ivan Mladina i Smiljana Marinović svi iz riječkog "Primorja EB", Gordan Kožulj, Aleksje Puninski, Mirela Kardašević i Petra Radović iz zagrebačke "Mladosti", Ante Cvitković iz splitkog "Jadrana", Dinko Matić, Nikola Delić i Dajana Zoretić iz "ZPK", Anja Trišić iz "Medveščaka" i Sanja Jovanović iz dubrovačkog "Juga".

S njima će na put krenuti i treneri reprezentacije: Dimitar Bobev, Klara Šiljeg, Tomislav Rogić, Pero Kuterovac i fizioterapeut Stevo Kurić.

Nijemce predvode Thomasom Rupprath, Antje Buschschulte, Anne Poleska i Sarah Poewe. Veliku Britaniju predvode Mark Foster, i James Gibson, Rusiju Jurij Prilukov, Roman Sludnov i Jelena Bogomazova, Švedsku Anne Karin Kammerling, Ukrajinu Oleg Lisogor, Francusku Laure Manadou, Mađarsku Eva Risztov i Laszlo Czeh, Slovačku Martina Moravcova, Italiju Massimiliano Rosolino...

Pročitajte više