Pljačka ili glupost? Pogledajte pogrešku koja je odvela Patriotse u Super Bowl

Foto: screenshot

PRVI PUT u povijesti NFL-a oba sudionika Super Bowla saznali smo nakon produžetaka. New England Patriotsi u dodatnom su vremenu svladali Kansas City Chiefse 37:31, a LA Ramsi New Orleans Saintse 26:23.

SNIMKE LUDIH ZAVRŠNICA POGLEDAJTE OVDJE

Već iz toga je jasno da su konferencijska finala bila dramatična, ali naravno da pobjeda Patriotsa nije mogla proći bez kontroverzi.

Oni glase za možda i najomraženiju momčad u svim američkim profesionalnim sportovima, između ostalog i zato što ih smatraju privilegiranima kod sudaca. I svi takvi kritičari noćas su došli na svoje.

Minutu prije kraja četvrte četvrtine izgledalo je da su Chiefsi riješili utakmicu kad je Robu Gronkowskom ispala lopta koju mu je uputio Tom Brady te se odbila u ruke Charwariusa Warda. Većina tu nije vidjela ništa sporno, djelovalo je kao čisto presijecanje, ali suci su vidjeli da je Dee Ford jednom nogom bio u ofsajdu, pa su Patriotsi dobili novu priliku za prvi pokušaj.

U nastavku akcije Rex Burkhead je postigao touchdown, pa iako su Chiefsi osam sekundi prije kraja field goalom Harrisona Butkera izjednačili i izborili produžetak, Burkhead je svojim drugim touchdownom riješio utakmicu.

No da su Chiefsi minutu prije kraja pri vodstvu 28:24 dobili napad, vrlo bi vjerojatno oni izborili Super Bowl.

Mišljenja među navijačima su podijeljena, jesu li Chiefsi pokradeni ili ne, ali prije svega bi trebali krivce tražiti u vlastitim redovima, jer da Ford nije nepotrebno pogriješio, ishod bi vjerojatno bio drukčiji.

Snimku sporne situacije možete pogledati ovdje.
 

Pročitajte više