PLJAČKA S MASKOM IZDAJE Crna Gora ostala bez još dva rukometna dragulja

Foto: Vardar, Kristianstad / Facebook

DOK se Hrvatska sprema za novi mandat Line Červara na klupi, a Slovenija nastavlja sanjati nove medalje s Veselinom Vujovićem, u njegovoj Crnoj Gori se rukometna reprezentacija praktički ruši do temelja.

Najbolji igrač Vuko Borozan i fantastični vratar Nebojša Simić ne žele više igrati za reprezentaciju, što je potvrdio i Rukometni savez.

"Igrači Vuko Borozan (RK Vardar) i Nebojša Simić (IFK Kristianstad) obavijestili su izbornika, direktora reprezentacije i predsjednika Saveza da više neće nastupati za rukometnu reprezentaciju Crne Gore, jer imaju više ponuda drugih nacionalnih selekcija. Kako je ovo njihova lična odluka, Rukometni savez im želi puno zdravlja i uspjeha u karijeri. Boje Crne Gore branit će oni kojima je Crna Gora u srcu, a RSCG nastavlja sa svojim projektima", piše u zvaničnom priopćenju Saveza.
 

 

Susjedi ostali bez tri velika talenta
 
A, sada je Crna Gora izgubila nova dva bisera, koja su trebala biti nosioci momčadi u budućnosti. Borozan, inače lijevi bek, ima 22, a Simić 24 godine, i predstavljaju budućnost europskog i svjetskog rukometa. A, kada se njima pridoda i 18-godišnji desni bek Kielcea Branko Vujović, koji je nedavno odlučio nastupati za Poljsku, jasno da je Crna Gora praktički opljačkana. 
 
U posljednje vrijeme Borozan nije igrao za Crnu Goru zbog problema s ozljedom, dok je Simić nakon nekoliko godina stao na gol nakon odlaska izbornika Ljubomira Obradovića i dolaska Dragana Đukića na klupu. 
 
 
Zanimljivo, zbog sukoba sa spomenutim Obradovićem, tijekom ljeta je reprezentaciju napustio i desni bek Vladan Lipovina, koji je nedavno potpisao za Al Nasr u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 
 
Borozana i Simića navodno žele Katar, Slovenija i Makedonija, a Katar se spominje kao najveći favorit da i ovog puta  doslovno opljačka Crnu Goru zahvaljujući milijunima.
 
Tri Crnogorca s Katarom osvojila svjetsko srebro
 
Zanimljivo, ovo nije prvi put da se nešto slično događa rukometnoj reprezentaciji Crne Gore. Iako navijači možda i najviše vole spomenutu momčad od svih, jer su igrači često igrali srcem i pjevali himnu kada je nije bilo s razglasa, oko nje se uvijek događaju neke teško objašnjive stvari.
 
Ranije su, prije više godina, reprezentaciju napustili desni bek Žarko Marković i vratar Goran Stojanović. Prvi se godinama nije želio odazvati izborniku zbog navodnog sukoba s čelnicima Saveza, dok se drugi povukao iz ekipe "zbog bolova u leđima". Međutim, kasnije su obojica otišla igrati za Katar i s njim stigli do finala Svjetskog prvenstva 2015. godine, te osvojili prvu (srebrnu) medalju u povijesti Katara. A, dio momčadi bio je i treći rukometaš i Crne Gore, pivot Jovo Damjanović iz Nikšića.
 

 

 
Crna Gora je upravo u rukometu izborila prvo veliko natjecanje od neovisnosti i to 2008. godine u Norveškoj. Nakon toga je znala pobijediti Švedsku, Njemačku, Češku, Bjelorusiju, remizirati sa Srbijom, igrati do kraja s Danskom na posljednjem Europskom prvenstvu u Poljskoj, a njeni igrači pjevati himnu "na suho".
 

 
Međutim, čini se kako će "reprezentacija sastavljena iz dvije ulice s Cetinja", kako je jednom rekao Lino Červar, u budućnost imati velikih problema izboriti neko veliko natjecanje uslijed čestih i sramotnih izdaja vlastite djece. 
 

Pročitajte više