Po 8 ulaznica za hrvatske igrače, otpala Francuska

PREMDA su danas na internetskoj adresi Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) trebale startati prijave za ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, početak prijava je odgođen.

Do zastoja je došlo zbog tehničkih problema u softveru Međunarodne nogometne federacije. FIFA trenutačno testira sustav i prema riječima tajnika HNS-a Zorislava Srebrića možemo očekivati da će do kraja tjedna sve profunkcionirati.

"Zbog toga ćemo produžiti rok za prijave. Umjesto do 4. siječnja prijave će trajati nekoliko dana duže," izvjestio je Srebrić nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a.

Hrvatska nogometna vlada na posljednjoj sjednici ove godine raspravljala je i o načinu raspodjele ulaznica za potrebe Saveza. Već ranije je bilo poznato da Hrvatska za utakmicu protiv svjetskog prvaka, Brazila na raspolaganju ima 5.112 ulaznica, za utakmicu protiv Japana 2.935, a za posljednji ogled u skupini protiv Australije 3.712 ulaznica.

Članovi IO potvrdili su prijedlog da svaki hrvatski reprezentativac ima pravo na osam ulaznica, brončani sa SP-a u Francuskoj po tri ili četiri ulaznice. Klubovima prve lige pripast će po 8 ulaznica, druge lige po 4 ulaznice, dok još uvijek nije dogovoreno koliko će dobiti Županijski savezi.

Sponzorima će pripasti 8 posto ulaznica od ukupnog kontingenta, dok je za navijačke skupine rezervirano oko 10 posto, što je u prosjeku oko 300 ulaznica po utakmici. Od te brojke BBB će dobiti 40 posto, Armada, Torcida i Ultrasi po 15 posto, dok će ostatak dobiti ostale navijačke skupine.


Izvršni odbor je raspravljao i o zamolbi Dinama da se njegovi igrači oslobode nastupa za reprezentaciju koju 29. siječnja očekuje ogled protiv Koreje na Carlsberg Kupu u Hong Kongu.

"Zamolbu Dinama proslijedit ćemo stručnom stožer. Nastup na Carlsberg Cupu nije komercijalna turneja, već im naglašene sportske motive. Vjerujem kako ćemo postići dogovor oko odlaska igrača u Hong Kong," kazao je Srebrić, dodavši kako je otpala pripremna utakmicu protiv Francuske 7. lipnja u Parizu.

No, postoji mogućnost igranja utakmice protiv Paragvaja, Urugvaja, Kostarike ili Poljske između prvog i šestog lipnja. Hrvatsku reprezentaciju traže i Meksiko i Kanada. Nakon Carlsberg Cupa, hrvatsku vrstu 1. ožujka u Baselu očekuje ogled protiv Argentine, 21. svibnja je na rasporedu susret protiv Austrije, a 28. svibnja protiv Rumunjske.

Ponovimo kako je na stranicama HNS-a postavljen program FIFA-e za popunu obrazaca prijave. Svaki obrazac je jedinstven, zaštićen korisničkim imenom i lozinkom kojim raspolažu samo naručitelj i organizator.

Ulaznice mogu naručiti isključivo osobe sa hrvatskom putovnicom. Nakon što završe prijave, FIFA će održati ždrijeb nakon kojeg će biti poznato koji će sretnici imati pravo na kupovinu ulaznica.

Navijači koji su se već ranije prijavili na FIFA-in portal - www.fifaworldcup.com - neće se moći prijaviti preko HNS-a, jer će ih sustav odbiti. Bitno je dodati da se ulaznice za drugi krug natjecanja neće moći prijaviti nakon ovog roka.

Pročitajte više