Očajnu Hrvatsku teško porazila Njemačka

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA rukometna reprezentacija u izlučnom dvoboju za prvo mjesto u skupini teško je poražena od reprezentacije Njemačke rezultatom 28:21.
 
Hrvatska će kao druga u skupini u osmini finala igrati protiv Egipta u nedjelju od 20:45.
 
Bila je ovo jedna od najlošijih utakmica Hrvatske u posljednjih 15 godina. U obrani je još nekako i funkcioniralo, no u fazi napada Hrvatska je odigrala katastrofalnu utakmicu. U pripremi utakmice stručni stožer apsolutno je pogriješio i dojma smo da je ovaj rezultat više plod bizarnih odluka Željka Babića, nego fenomenalne igre europskog prvaka. Njemačka je u ovom trenutku bolja od Hrvatske, ali ne toliko da je ovako ponizi. 
 
U našoj igri nije bilo ideje, mašte, ali ni ambicije te energije. Njemačka nije odigrala posebno dobru utakmicu, no bilo je to sasvim dovoljno da bez većih problema slomi sterilnu i taktički izgubljenu Hrvatsku.
 
Utakmicu smo počeli odlično. Mandalinić i dva puta Stepančić donijeli su Hrvatskoj prednost od 3:1, ali onda je započela loša igra. Hrvatska punih 12 minuta nije mogla postići pogodak i Njemačka se brzo odvojila na četiri, pet razlike.
 
Musa se na liniji gubio, nije znao što treba učiniti, kako se kretati, djelovao je kao da prvi put igra rukomet. Vanjska linija bila je očajna. Bekovi - kraljevska pozicija u rukometu - bili su neprepoznatljivi. Stepančić još kako tako, Mandalinić, Šebetić i Mamić nikako. Po običaju lijevo krilo nije ni postojalo na parketu, dok se na desnoj strani Štrlek barem trudio, ali suigrači mu nisu davali loptu. Hrvatska oba vratara imala su tri puta manje obrana od sjajnog Wolfa na golu Njemačke, a Domagoj Duvnjak odigrao je vjerojatno svoju najlošiju partiju u dresu Hrvatske.
 
Kad sve to uzmemo u obzir, je li moglo ikako drugačije završiti? Naravno da nije i Hrvatska s obzirom na prikazano mora biti sretna sa ''samo'' - 7 na kraju.
 
Babić je cijelo prvo poluvrijeme forsirao čudnu igru sa sedam igrača u polju. U takvom odnosu snaga zabili smo možda jedan gol, a Nijemci su konfuznost u napadu koristili za lagane kontre.
 
U nastavku utakmice Njemačka je popustila u igri i Hrvatska je u jednom trenutku došla na dva razlike, ali jednostavno nije bilo ni znanja ni snage da se europski prvak ipak pobijedi. Nijemci su na kraju utakmice još malo pojačali napad i potpuno razbili nikad lošiju Hrvatsku.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više