Pobijedi li Hrgović Duboisa, čeka ga spektakl: "Bit će to luda večer s ludim borbama"

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO). Očekuje se da će IBF-ova titula ostati upražnjena nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula.

Samo dva tjedna kasnije IBF bi, tvrdi dobro upućeni novinar Dan Rafael, dobio novog prvaka u borbi između Hrgovića i Duboisa. Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. Radi se o Britancu koji je prošle godine izazvao Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO pa izgubio u devetoj rundi.

Joshua čeka pobjednika

Velike stvari čekaju Hrgovića i nakon meča s Duboisom, u slučaju da iz njega izađe kao pobjednik. Turki Alalshikh, Saudijac kojeg se smatra trenutno najmoćnijim čovjekom u boksu, potvrdio je da će se pobjednik te borbe sastati s Anthonyjem Joshuom.

"Plan je da se Anthony Joshua bori s pobjednikom borbe Filip Hrgović - Daniel Dubois. Bit će to luda večer s ludim borbama i održat će se 20. ili 21. rujna na Wembleyju. U slučaju da Joshua dobije meč, 2025. godine ide na pobjednika drugog meča Furyja i Usika", rekao je Saudijac.

Pročitajte više