LIGE PETICE

Pobijedio Real pa napustio klub. Španjolci ga vide na klupi Barcelone

Foto: EPA

REAL BETIS je na svojim službenim stranicama objavio da Quique Setien više nije trener kluba. Zahvalili su se treneru koji je momčad vratio u Europu, uveo dosta igrača iz akademije u prvu momčad i što je općenito bio važan dio rasta i stabilnosti kluba u proteklim godinama.


Uspio nešto što drugi treneri nisu punih 17 godina

Setien je u Betisu od 2017. godine, a već u prvoj godini mandata odveo je klub iz Seville do šestog mjesta i Europa lige. Betis je u tekućoj sezoni ispao u šesnaestini finala Europa lige, dok je u La Ligi završio tek na desetom mjestu.

Međutim, Setien je uspio prvi nešto što drugi treneri nisu već 17 godina - slaviti protiv Barcelone i Real Madrida u gostima. Treba napomenuti da je svladao i Atletico Madrid od španjolskih velikana.


Idealan kandidat za klupu Barcelone, ali hoće li Katalonci riskirati?

Španjolski mediji su još u siječnju spekulirali da će 60-godišnjak zamijeniti Ernestea Valverdea na klupi katalonskog giganta, a poslije ispadanja Barce od Liverpoola iz Lige prvaka te glasine ponovno su postale aktualne.

Setien preferira atraktivan, napadački i vrlo direktan nogomet koji je dio Barcina DNK, a zbog čijeg manjka postoji velik broj navijača iz Katalonije koji ne podržava Valverdea.

Ipak, Quique nije vodio velike klubove dosad u karijeri i prije Betisa u La Ligi ima iskustvo vođenja samo Las Palmasa.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više