Pobjeda boksača Maria Šivolije-Jelice, poraz odbojkašica

OD TROJICE hrvatski boksača koji su nastupili u ponedjeljak na Mediteranskim igrama u Almeriji pobjedu je upisao jedino Mario Šivolija-Jelica, dok su Matej Matković i Ivica Bačurin poraženi.

Mario Šivolija-Jelica je u dvoboju prvog kola kategorije do 81 kilograma pobijedio Španjolca Maria Dura 24:13. Šivolija će se u četvrtfinalu boriti protiv Egipćanina Ramadana Yassera.

Matej Matković je u kategoriji do 75 kilograma izgubio od Tunižanina Kamela Tabboubia 15:28.

Posljednji je u ring izašao Ivica Bačurin u kategoriji do 91 kilograma, koji nije imao sreće sa ždrijebom budući da mu je protivnik bio brončani sa Olimpijskih igara u Ateni Egipćanin Shouman Bakr. Bačurin je pružio odličan otpor, no na koncu je Bakr slavio 22:18.

U utorak, 28. lipnja od naših boksača će se boriti samo Jetiš Bajrami u kategoriji do 60 kilograma, a protivnik mu je najteži mogući - europski prvak Turčin Aydin Selzuk.

Poraz hrvatskih odbojkašica

U susretu 2. kola B skupine mediteranskog turnira hrvatske odbojkašice su u Almeriji izgubile od Italije sa 3:0 (25:15, 26:24, 25:12). Susret je odigran pred 450 gledatelja u dvorani Moises Ruises.

HRVATSKA: Kaleb, Zuanović, Delić, Ušić, Katić, Dugandžić, Popović, Barun, Jelić, Daničić, Jerkov, Reščić.

ITALIJA: Bacchi, Arrighetti, Rondon, Masoni, DallOra, Caponi, Borrelli, Di Ulio, Pincerato, Negrini, Calloni, Puerari.

Hrvatske odbojkašice izgubile su drugi susret mediteranskog turnira od selekcije Italije, pa ćemo u skupini B sigurno završiti kao drugoplasirane, što znači da ćemo u finalu ići na pobjednika skupine A - Španjolke ili Turkinje .


Protiv Talijanki su izabranice Ivice Jelića imale priliku u drugom setu, kojeg su izgubile sa 26:24, a nakon toga je treći set bio formalnost. Kod naših je najviše poena imala Katarina Barun (12), Vesna Jelić (6) i Ilijana Dugandžić (6).

Tina Erceg šesta

Gimnastičarka Tina Erceg zauzela je šesto mjesto u finalu preskoka na Mediteranskim igrama u Almeriji sa ukupnom ocjenom 8.937.

Erceg je u finale ušla kao četvrta, u prvom skoku imala je ocjenu 8.875, a u drugom je bila bolja - 9.000.

"Moj prvi skok je sigurno vrijedio više od ocjene koju su mi dali. Čak je vrhovna sutkinja pokazala ocjenu 9.050, ali je to kasnije sniženo. S tom ocjenom bi bila četvrta, ali i ovako sam zadovoljna nastupom", kazala je sedamnaestogodišnja Splićanka, koja će sutra nastupiti u finalu vježbe na tlu.

Pročitajte više