RIJEKA ISPALA IZ EUROPE Vodila je 2:0 u Ateni, a onda doživjela slom

Foto: ActionSport/PIXSELL 

NOGOMETAŠI Rijeke su na Olimpijskom stadionu u Ateni pred 20 000 gledatelja odigrali 2:2 protiv AEK-a i ostali bez izgleda za plasman u nokaut fazu Europske lige. U posljednjem kolu će kod kuće dočekati Milan. 

Rijeka je povela 2:0 golovima Gorgona i dvaput pogađala okvir gola u prvom poluvremenu. No u sudačkoj nadoknadi prvog dijela hrvatski prvak primio je gol za 1:2, a na početku drugog dijela i za 2:2.

Gorgon s dva gola šokirao Atenu

Riječani su u susret ušli izuzetno hrabro i već u 4. minuti Vešović nakon prodora šalje ipak predugačku loptu za Gavranovića, koji je bio potpuno sam ispred vratara domaćina. No, Rijeci su furiozan početak isplatio u 8. minuti kada je nakon udarca s kuta Acosty glavom prebacio do Gorgona, a Austrijancu nije bilo teško pogoditi glavom grčku mrežu. Hrvatski prvak nije stao pa je u 16. minuti uslijedio novi korner za Rijeku, a najviše je skočio Župarić koji je zatresao gredu, a u 20. minuti je nakon dobro izvedene kontre Gorgon s 20 metara pogađa vratnicu. U 25. minuti se nastavila revija promašaja Riječana - opet je udarac s kuta odlično izveo Pavičić, a Acosty iz blizine glavom šalje loptu iznad grede. U 26. minuti ipak 2:0 za Rijeku, a opet je strijelac bio Gorgon koji je iskoristio neoprezno vraćanje lopte Vranješa i između dvojice braniča pogodio i drugi put mrežu AEK-a.  U 39. minuti Gavranović izlazi sam ispred vratara Anestisa, ali se u presudnom trenutku spotiče i sjajna prilika odlazi u nepovrat.

Trener grčkog sastava Manolo Jimenez je već u 30. minuti uveo u igru hrvatskog napadača Marka Livaju i Grci su postali puno opasniji. Iako do 45 nisu imali niti jedan udarac na gol Rijeke, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela AEK je uspio smanjiti. Bakakis je ubacio s desne strane, a Argentinac Araujo, potpuno zaboravljen od riječke obrane, lako zabija s pet metara. 

U drugom poluvremenu vidjeli smo potpuno suprotnu sliku na terenu, a Rijeka u preostalih 45 minuta nije uspjela zapucati na gol domaćina. AEK se potpuno vratio u igru u 55. minuti golom Lazarosa Christodoulopoulosa. Ubačaj iz slobodnog udarca s desne strane riječki vratar Prskalo je kratko odbio, a Lazaros glavom pogađa nezaštićenu mrežu.

U samoj završnici domaćin je mogao i do tri boda, no Araujo je u 89. minuti uzdrmao gredu.

Milan je u drugoj utakmici pobjedom protiv Austrije Beč osigurao prvo mjesto, sada je na 11 bodova. AEK je drugi sa 7 bodova, a Rijeka i Austria imaju po 4 boda. U posljednjem kolu Rijeka čeka Milan, a AEK igra protiv Bečana.

 

AEK - RIJEKA 2:2

AEK: Anestis - Galo (Livaja, 30), Vranješ, Čigrinski, Lopes - Galanopoulous (Kone, 68), Simoes, Bakakis - Lazaros (Rodriguez, 85), Araujo, Bakasetas

RIJEKA: Prskalo - Vešović, Župarić, Elez, Žuta - Bradarić, Maleš, Pavičić (Črnic, 90+2)- Acosty (Kvržić, 70), Gavranović (Puljić, 81), Gorgon

Rezultati by SofaScore

 

KRAJ

88` redaju se šanse pred Rijekinim golom, prvo je Livaja izgubio loptu na deset metara od gola, a zatim je Araujo iz blizine pogodio gredu

80` Kek je uveo još jednog napadača, umjesto Gavranovića ušao je Puljić

70` Kvržić je ušao umjesto Acostyja

62` GOL! PONIŠTEN! Araujo je zabio, ali napravio je prekršaj na Žuti.

55` GOOOL! AEK je zabio za 2:2, strijelac je Lazaros Christodoulopoulos. Ubačaj iz slobodnjaka na 20 metara Prskalo je boksao, ali grčki napadač bio je na pravom mjestu i odbijanac poslao u mrežu.

POLUVRIJEME 

47` GOOOL! AEK je u sudačkoj nadoknadi zabio nakon brze kontre i ubačaja s desnog boka, Araujo se stvorio ispred Prskala i zakucao u mrežu za 1:2.

46` Prvi udarac AEK-a po golu! Iz slobodnog udarca s više od 20 metara posred gola, Prskalo je lako obranio!

40` Lopes je pao u šesnaestercu i dobio žuti karton zbog simuliranja

39` Gavranović je pobjegao obrani, ali se spetljao pred golmanom i upropastio veliku priliku.

37` lijepa akcija Rijeke, Gavranović je pucao pored gola, ali sudac označio zaleđe

30` AEK-ov trener je već odlučio reagirati, ulazi hrvatski napadač Marko Livaja.

26` GOOOL! Vratar Rijeke je ispucao, a obrana AEK-a servirala loptu Gorgonu koji iz prve puca sa 16 metara pored golmana za 0:2!

25` Četvrti korner Rijeke, nakon ubačaja iz kuta Acosty je pucao glavom malo preko gola

20` Nova šansa Rijeke! Gorgon je niskim udarcem pogodio stativu! Novi korner za goste.

15` Velika šansa za Rijeku! Nakon novog ubačaja iz kornera Župarić je s 5-6 metara pucao glavom i pogodio gredu.

8` GOOOOL! Gorgon je zabio za vodstvo Rijeke 0:1 na asistenciju Acostyja koji mu je glavom prebacio ubačaj iz kornera!

8` Mario Gavranović je pobjedao AEK-ovim braničima, ali njegov udarac s 20-ak metara je blokiran. Korner za Rijeku.

1` počela je utakmica

Gosti s Rujevice nisu u dobroj formi, čemu svjedoče četiri poraza u posljednjih šest susreta, uz pobjedu i remi.

S druge strane, AEK je u posljednjih pet utakmica ostvario tri pobjede uz dva remija i pred svojim navijačima ima priliku osigurati plasman u šesnaestinu finala, te se nada da će Milan na San Siru pobijediti Austriju. Također, Grci su samo jednom izgubili kod kuće u posljednjih devet utakmica, uz šest pobjeda i dva remija. 

U njihovom prvom dvoboju AEK je na Rujevici slavio s 2:1 golovima Mandalosa i Christodoulopoulosa iz slobodnog udarca, dok je jedini gol za Rijeku zabio Elez. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Rijeku u Europi, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Europa liga

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

 

#aekrij Tweets

Pročitajte više