Pobjeda Lakersa, Netsi korak do finala

NAKON što su ove sezone protiv San Antonio Spursa nanizali šest poraza, aktualni NBA prvaci Los Angeles Lakersi napokon su prekinuli crnu seriju.

U trećem dvoboju polufinala Zapadne konferencije Lakersi su slavili sa 110:95 i tako smanjili prednost Spursa na 2:1. Domaćin je sjajno otvorio utakmicu.

Nakon prve četvrtine Lakersi su imali 12 koševa prednosti (29:17). U preostale tri dionice vidjeli smo izjednačenu igru u kojoj Spursi nisu uspjeli preokrenuti rezultat. Kobe Bryant je predvodio Lakerse sa 39 koševa, 4 skoka i 4 asistencije, Shaquille ONeal je dodao 21 koš i 16 skokova i 8 asistencija, dok je Robert Horry ubacio 12 koševa uz 12 skokova.

"Ovo je bila vrlo važna utakmica. Da smo izgubili i ovu, bilo bi se nemoguće vratiti nakon 0:3. No pokazali smo kako ih možemo pobijediti, a to je ipak najvažnije," kazao je Bryant.

U drugom dvoboju večeri New Jersey je bez većih problema pobijedio Boston sa 94:76 i sasvim se približio plasmanu u finale Istočne konferencije. Trenutačni rezultat je 3:0 za Netse i za konferencijsko finale nedostaje im još jedna pobjeda.

"Odigrali smo sjajnu obranu. Boston je ubacio svega 76 koševa. Iako imamo veliku prednost moramo i dalje biti oprezni," kazao je trener New Jerseya, Byron Scott. Netse su predvodili Kenyon Martin (25 koševa i 7 skokova), te Richard Jefferson (20 koševa, 7 skokova), koji su jedini ima dvoznamenkasti broj koševa.

Odličan je bio i Jason Kidd (9 koševa, 9 skokova i 11 asistencija). Prvi strijelci Bostona bili su Paul Pierce (23 koša i 10 skokova), Tony Delk (16 koševa) i Antoine Walker (15 koševa i 15 skokova).

ISTOČNA KONFERENCIJA - polufinale:

Boston - New Jersey 76:94 (New Jersey u seriji na četiri pobjede vodi sa 3:0)

ZAPADNA KONFERENCIJA - polufinale:

Los Angeles - San Antonio 110:95 (U seriji na četiri pobjede San Antonio vodi sa 2:1)

Pročitajte više