Pobjeda Mladosti, Jadran i Jug AO poraženi

Foto: Daniel KASAP/HINA

VATERPOLISTI zagrebačke Mladosti jedina su hrvatska momčad koja je pobijedila u 5. kolu Regionalne lige, svladavši na svom bazenu uz Savu šibenski Solaris s 13:7, dok su splitski Jadran i dubrovački Jug AO doživjeli prve poraze. Na turniru u Zagrebu od Jadrana je bolji bio Novi Beograd s 13:11, dok je na turniru u Beogradu Radnički svladao Jug Adriatic osiguranje s 10:9.

Dubrovčani su u zadnjoj četvrtini od 6:9 došli do izjednačenja (9:9), ali su 34 sekunde prije kraja primili gol koji je odlučio pobjednika. Splitski Mornar je u Zagrebu poražen od Šapca s 13:4. Na ljestvici su vodeći Novi Beograd i Radnički s 12 bodova, a po devet bodova imaju Jug AO, Jadran, Mladost i Crvena zvezda. Mornar je na devetom mjestu s tri boda, a Solaris je na začelju bez ijednog boda. 

U nedjelju su na rasporedu utakmice 6. kola. U Zagrebu će se sastati Mladost i Jadran (11:30), Mornar će igrati protiv Novog Beograda (10 sati), a Solaris protiv Šapca (13 sati). Dubrovački Jug AO u Beogradu za suparnika ima Crvenu zvezdu (13 sati).

Pročitajte više