Pobjeda protiv Tunisa za osiguranje osmine finala prije odlučujućeg dvoboja protiv Brazila

ČETVRTI suparnik hrvatskih košarkaša na SP-u je reprezentacija koja je izgubila sve tri utakmice do sada i Vrankovićevi igrači joj trebaju nanijeti i četvrti kako bi matematički osigurali plasman u osminu finala.

Podsjećamo, Hrvatska je porazom od Slovenije kompromitirala svoj položaj i jedno od tri mjesta (jer prvo je rezervirano za SAD) koje vode u nokaut fazu i sada joj je pored već ukalkulirane pobjede nad Tunižanima, treba i pobjeda u zadnjem susretu skupine, protiv Brazila, kako bi izbjegli skupinu iz koje će nam jedan od protivnika biti Srbija, Njemačka, Australija ili Argentina.

Čeka nas Tunis koji u prosjeku zabija 59 koševa

Naravno, svima drage kalkulacije sada treba ostaviti po strani jer čeka nas (15:30 sati) utakmica protiv Tunisa protiv kojih su bodove upisali redom: Slovenija (80:56), Brazil (80:65) i Iran (71:58).

Najbliže pobjedi Tunižani su bili prekjučer kada su Iranu umalo preoteli prvu pobjedu na turniru; predstavnici Azije su 3 minute prije kraja imali 52:28, ali je Tunis silovito zapeo i serijom 25.6 došao na samo četiri koaš minusa, ali za nešto više od toga nisu imali snage.

Borbeni Tunižani ne zabijaju, ali ni ne primaju mnogo


Kao što se vidi iz rezultata, Tunis nitko do sada nije razbio, a odlikuje ih fanatična borbenost i polaganje velike pažnje na obranu jer zanju da se jedino tako mogu izboriti za dostojanstven poraz.

Nikad do sada nisu nastupili na Svjetskom prvenstvu i sigurno je da igrači izbornika Adela Tlatlija (samo dva igrača igraju van Tunisa, a i oni su gastarbajteri u Maroku i Egiptu) neće dopustiti previše opuštanja Vrankovićevim igračima koji moraju pobijediti.

Pročitajte više