Pobjede Detroita i Sacramenta

IAKO Pistonsi i 76-ersi u NBA ligi igraju 48 godina, te se oba sastava mogu pohvaliti s nekoliko nastupa u finalima, ove godine su se prvi put susreli u doigravanju.

U prvom dvoboju Detroit je na svom terenu svladao Philadelphiju sa 98-87, te poveo sa 1-0 u pobjedama u polufinalu Istočne konferencije. Dvoboj je odličnom dionicom sredinom posljednje četvrtine "prelomio" Turčin Mehmet Okur. Okur je, naime, sa svojih šest uzastopnih koševa vodstvo Pistonsa 77-74 podigao na 83-74, uslijediolo je polaganje bivšeg igrača zagrebačke Cibone Chuckyja Atkinsa za 85-74, te se nakon toga gosti nisu uspjeli vratiti u igru.

Strijelce Pistonsa predvodio je Richard Hamilton sa 25 poena, 24 je dodao Chauncey Billups, dok je Okur dvoboj završio sa 16 ubačaja. Kod Sixersa najefikasniji su bili Allen Iverson sa 27 i Derrick Coleman sa 21 košem.

Sacramento Kingsi se očigledno odlično osjećaju u Dallasu. U prvoj utakmici polufinala Zapada svladali su domaće Maverickse sa 124-113, te tako upisali petu uzastopnu pobjedu u American Airlines Centeru. Dvoboj je bio potpuno lišen neizvjesnosti, Kingsi su vodili od samoga starta dvoboja, a sredinom treće četvrtine stigli su do najvećeg vodstva u utakmici od čak plus 28 (87-59).

Predrag Stojaković bio je prvi strijelac utakmice sa 26 poena, Chris Webber je ubacio 24, a Bobby Jackson 23. U sastavu Dallasa po 20 pogodaka ubacili su Michael Finley, Steve Nash i Nick van Exel, dok je Dirk Nowitzki zaustavljen na za njega skromnih 18.


Pročitajte više