PREMIERSHIP

Pobjednik Premiership fantasy lige diskvalificiran zbog rasističkog ponašanja

Foto: Screenshot

BUGARIN Aleksandar Antonov bio je najbolji od 7,5 milijuna fantasy menadžera u Premiershipu da bi mu liga nakon završetka natjecanja oduzela titulu.

"Naknadnim pregledom aktivnosti korisnika došlo je do promjena u poretku pa je titulu najboljeg menadžera osvojio Joshua Bull. Korisnički račun prijašnjeg pobjednika je izbrisan zbog povrede pravila", stoji u kratkom službenom priopćenju Premiershipa.

Bull, koji na sveučilištu u Oxfordu radi na proučavanju karcinoma, i sam se iznenadio odlukom lige koja je obrisala Antonovljev račun. 

Vrijeđao Sterlinga

Premiership je odluku objasnio povredom pravila igre, a nagađalo se da je Antonov imao više od jednog korisničkog računa, što je po pravilima zabranjeno. No bugarski portal Gong.bg objavio je da je Antonov diskvalificiran zbog rasističkog ponašanja što je Antonov, koji ima YouTube kanal, kasnije i potvrdio.

Bugarin je u privatnom chatu s nekoliko prijatelja rasistički izvrijeđao Cityjeva igrača Raheema Sterlinga, iako tvrdi da je sve bilo bez ikakve zle namjere. Netko od članova privatnog chata poslao je ligi screenshot prepiske nakon čega je Antonov diskvalificiran, a njegov račun izbrisan.

"Moj privatan razgovor nekako je došao do vodstva lige nakon čega sam izbačen iz natjecanja. Ono o čemu smo pisali u chatu je klasična nogometna zafrkancija i diskusija kakvu, siguran sam, u šali vode tisuće drugih fantasy igrača. To što sam napisao bilo je u afektu i bez ikakve namjere da uvrijedim nogometaša. Nikad mu to ne bih rekao u lice ili javno, a osoba koja me prijavila takve stvari govori svaki dan. Od lige sam dobio objašnjenje odluke na dvije stranice i poštujem je. No, ponavljam, bila je riječ o bezazlenoj zafrkanciji", rekao je Antonov u videu na svojem kanalu i kasnije na Twitteru napisao "ja nisam rasist".

Raheem Sterling, kojeg je Antonov rasistički izvrijeđao u spornom razgovoru, bio je meta rasističkih uvreda na utakmicu Bugarske i Engleske u Sofiji prošle godine. Englezi su slavili 6:0, Sterling je zabio dva gola, a utakmica je dvaput bila prekinuta zbog sramotnih povika domaćih navijača.

Pročitajte više