Pobjedom nad Kinom rukometaši riješili skupinu - u četvrtfinalu s Dancima

HRVATSKI rukometaši su nakon dva teška poraza, protiv Francuske i Poljske, pobijedili domaćina Olimpijskih igara (33:22) i tako sa tri pobjede i dvije izgubljene utakmice završila natjecanje u skupini na OI.

Kad je u pitanju suparnik Červarovim rukometašima u četvrtfinalu (srijeda), bit će to ili prvoplasirani drugoplasirani Danci, obzirom da je susret Poljske i Francuske završio neodlučenim ishodom. Poljaci su Francuzima uzeli bod i Hrvatska zbog pobjede nad Španjolcima ispada treća i u srijedu ide na Dance, aktualne europske prvake koji se očito sve više dižu u formi.

Kinezi prvih 15 minuta radili dar-mar olimpijskim pobjednicima

Prva četvrtina utakmkice nije slutila na dobro: Kinezi su poveli 3:0 i od tada do polovice prvog poluvremena stalno imali prednost  od tri ili više golova. Koliko su Kinezi koristili poroznost naše obrane pokazuje i to što su nam u prvih 15 minuta zabijali gotovo gol po minuti. Naša obrana uopće nije izlazila na kineske šuteve iz vana, a nije pomogao ni čudotvorni Ivano Balić, koji se nakon ozljede vratio u momčad.

Sulić - Losert - Dominiković za postavljanje stvari na svoje mjesto

Tek pred kraj prvog dijela Šprem zabij aza prvo izjednačenje, 13:13. Odmah nakon toga slijedi Losertova obrana i Dominikovićev gol za vodstvo 14:13. Odmah zatim ponovo Šprem zabija za povećanje prednosti i nastavak hrvatske serije na 8:0 (od 9:13 do 17:13), koja je ujedno značila "kraj" utakmice", jer nakon toga je ionako samo bilo pitanje s kolikom će razlikom naši okončati susret protiv borbenih, ali i prilično naivnih Kiineza.

Pokazali su to kada su nakon naše uspostave ravnoteže jednostavno do kraja poklanjali loptu našim igračima, kao što su to do tada Kinezima radili naši igrači.

Balića zamijenio Duvnjak

Uslijedila je dakle potpuna dominacija Hrvatske. Playmakera Balića je zamijenio Domagoj Duvnjak, a Kinezi 11 minuta nisu uspjeli postići gol. Kada su se naši odlijepili na plus sedam, priliku su dobili Horvat i Vuković.

Kraj u revijalnom tonu

Naši su pred kraj pokazali kako znaju igrati obranu kada to žele i zaključali su prilaze vratima, a ono što bi i pšlo prema golu, maestralno je skidao Mirko Alilović. Posljednjih desetak minuta naši su mnogobrojnom gledateljstvu priuštili i atrakcije: cepeline i atraktivna proigravanja u kontrama i tako se "iskupili" za poraze proteklog tjedna.

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više