TRANSFERI

Pobjegao je iz Barcelone u PSG, a sad besplatno otišao kod Ruuda van Nistelrooya

Foto: EPA

XAVI SIMONS dugo je bio na glasu kao sljedeća velika zvijezda Barcelone, tepalo mu se da je najveći talent La Masije nakon Lionela Messija i vidjeli su ga kao novog Xavija u momčadi katalonskog diva. Iznenadio je odlaskom u PSG, a sad je već u PSV-u, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Mladi Nizozemac u La Masiji je bio osam godina, ali nije se dogovorio s katalonskim klubom o ostanku. Barcelona mu je nudila 100.000 eura godišnje plaće, a Parižani su se isprsili deset puta više i 2019. godine pretvorili 16-godišnjaka u milijunaša. O njegovoj karijeri brinuo se Mino Raiola.

Otac Xavija Simonsa bivši je nogometaš, trener i navijač Barcelone pa mu je ime, kako se može i pretpostaviti, dao prema legendarnom Barcinu veznjaku Xaviju. U ovom trenutku ostvarenje snova njegova oca, a vjerojatno i njega, ne čini se izglednim.

Njegov prelazak u PSV je potvrđen, kao i potpis ugovora do ljeta 2027. godine te će karijeru nastaviti igranjem za momčad koju vodi Ruud van Nistelrooy. Ipak, postoji mogućnost i da se vrati u Pariz nakon samo jedne sezone. PSG je ispregovarao tu opciju, a bude li je htio i realizirati, koštat će ga četiri milijuna eura.

Pročitajte više