Pobuna protiv vodstva Formule 1: Većina momčadi će bojkotirati sezonu 2010./2011.?

RED BULL je posljednji na listi onih koji su se pobunili protiv uvođenja novih pravila u Fomulu 1.

Do sada se protiv uvođenja ograničenog budžeta za sljedeću sezonu Svjetskog prvenstva u Formuli 1 pobunilo sedam momčadi, a posljednja od njih je Red Bull. Podsjetimo, prema najavama iz FIA-e za sve bi momčadi bio određen ograničeni budžet od 44.4 milijuna eura. On ne bi bio obvezatan, ali bi korisnicima donio niz komparativnih tehničkih pogodnosti koje momčadi s luksuznijim proračunom ne bi imale.

Ta podrška među ostalim znači neograničenu mogućnost testiranja tijekom "off sezone", fleksibilna prednja i zadnja krilca te niz drugih pogodnosti.

Dieter Mateschitz, čelni čovjek Red Bulla izjavio je kako će, ako ova pravila ostanu, njegova momčad bojkotirati sljedeću sezonu. Sada se na listi protivnika prijedloga predsjednika FIA-e Maxa Mosleyja nalaze Ferrari, BMW, McLaren, Toyota, Torro Rosso, Renault i Red Bull. Williams, Brawn GP i Force India za sada se jedini ne protive.

"Ako se ništa ne promijeni, mi se sljedeće sezone nećemo natjecati. To znači da će ostati dvije ili tri momčadi, što nema nikakvog smisla za Formulu 1", kaže Dietrich Mateschitz, čelni čovjek Red Bulla.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više