Pobuna u reprezentaciji Makedonije. Senatora optužili da je u klanu s igračima Dinama

Foto: EPA

BOBAN NIKOLOV (29) donedavno je bio dugogodišnji nogometni reprezentativac Makedonije, no aktualni izbornik Blagoja Milevski ne zove ga već više od godinu dana. Veznjak mađarske Kisvarde nije jedini nezadovoljan radom Milevskog pa se tako u kolovozu prošle godine zbog neslaganja s izbornikom od reprezentacije oprostio Dinamov Stefan Ristovski.

Arijan Ademi je također ove godine završio reprezentativnu karijeru, ali on nije naveo razlog te odluke. Nikolov je, pak, odlučio javno progovoriti o razlozima svog nezadovoljstva te je pozvao Ademija da otkrije razloge zbog kojih je napustio reprezentaciju.

Nikolov: Dosta je razloga što smo razočarani

"Ja sam jedan od razočaranih igrača nacionalnog tima zbog stava izbornika Milevskog. Dosta je razloga što smo razočarani. Bio sam dio ekipe koja je ostvarila povijesni plasman na Europsko prvenstvo i na to sam ponosan. Ipak, nakon dolaska novog trenera, s kojim sam radio u U-21 selekciji, gdje sam bio kapetan, očekivanja su bila velika", rekao je Nikolov za makedonski Kurir pa nastavio:

"Međutim, moram reći da sam jako razočaran u Milevskog. Rekao je da će pozivati igrače koji redovno igraju u klubovima. Na kraju je napravio sve suprotno. Nisam dobivao poziv kad nisam igrao, a ne dobivam ga ni kad sam standardan. Rekao mi je da igram dobro, ali da me prekrižio jer mu se trenutno ne uklapam u koncept. Zanimljivo, uklapao sam se u velikoj pobjedi nad Italijom u Palermu."

"Nisam dio nikakvog klana. Blizak sam s Ristovskim i Ademijem"

Nikolov je otkrio i da je pod optužbama da je dio klana koji su stvorili igrači koji su se nedavno oprostili od makedonskog dresa, pri čemu se očito misli na Ristovskog i Ademija, te da je to razlog zbog kojeg ne dobiva pozive u reprezentaciju.

"Nisam dio nikakvog klana i imam odličan odnos s kolegama. Dio sam reprezentacije koja je disala kao jedno i koja je postigla povijesni rezultat. Blizak sam s Ristovskim, koji je javno istaknuo nezadovoljstvo radom izbornika. Također sam blizak s Arijanom Ademijem i nadam se da će i on uskoro otkriti razloge povlačenja iz reprezentacije", poručio je Nikolov pa zaključio:

"Neka javnost sudi po rezultatima. Ja sam želio javno iskazati nezadovoljstvo kao igrač koji je bio dio povijesnog tima. Nikad neću odustati od reprezentacije. Imam 49 nastupa i u svakom sam dao sve od sebe i ostavljao srce na terenu. Nadam se da će za reprezentaciju doći bolji dani i želim sve najbolje mojim kolegama u nadolazećem periodu."

Dodajmo da je Milevski izbornik Makedonije od rujna 2021. godine, kada je naslijedio Igora Angelovskog, koji je i ostvario povijesni plasman na Euro. Prije toga Milevski je godinama bio izbornik U-21 reprezentacije, a u dva navrata vodio je Vardar. 

Pročitajte više