HNL

Počela nova sezona HNL-a, Gorica razbila Varaždin 5:1

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

POČELA je nova sezona HNL-a. Prvi susret odigran je u Varaždinu, gdje je domaćin izgubio od Gorice s visokih 1:5.

Prvo poluvrijeme donijelo nam je sjajan nogomet i odlične šanse s obje strane. Najbolja prilika za Varaždin je stigla kada je Drožđek iskosa izašao u 1 na 1 situaciju s Kahlinom koji mu brani udarac, ali se lopta odbija do Obregona. On ju je trebao samo gurnuti u praznu mrežu, ali je promašio čitavu loptu.

Nakon toga je prijetila Gorica, i to u dva navrata preko Ndiayea. On je najprije promašio dobru šansu nakon sjajnog proigravanja Dvornekovića, a nakon toga je propustio još jednu šansu. Primio je dubinsku loptu, zaobišao Zeleniku i pao, ali je umjesto penala dobio žuti karton zbog simuliranja.

Ipak, gosti na poluvrijeme odlaze s vodstvom. Kalik je sjajnom loptom proparao linije domaćina, lopta je stigla do Dvornekovića na desnoj strani, a on niskom loptom nalazi Špikića koji lagano zabija za vodstvo u 38. minuti. 

I u drugom dijelu smo gledali aktivnu igru s obje strane, a Varaždin je stigao do izjednačenja u 62. minuti. Đurasek je potegnuo s 25 metara i zakucao loptu od rašlja i već u prvom kolu zabio gol koji bi mogao konkurirati za gol sezone. U idućem napadu je Benko zaprijetio, ali je udarac škaricama otišao malo pored gola.

Neriješeno je bilo sve do 81. minute. Tada Gorica nakon spretne reakcije ulazi u kazneni prostor gostiju, Hamad proigrava Mudrinskog koji iz neposredne blizine zabija za vodstvo. Gorica je susret prelomila u 89. minuti. Lopta je stigla do novog pojačanja Albija Doke na desnoj strani, a on je odmjerenim i niskim udarcem pronašao suprotan kut. 

U sudačkoj nadoknadi vidjeli smo još dva gola Gorice koja je time upisala i najuvjerljiviju pobjedu u prvoj ligi. Prvi je djelo Čanađije koji je sjajnim udarcem s 12 metara pogodio rašlje, a konačan rezultat postigao je Mudrinski u 94. minuti. Lovrić je dočekao centaršut na drugoj stativi i glavom prebacio loptu natrag na prvu, odakle ju je srpski igrač pospremio u mrežu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više