Počeo IAAF Grand Prix Zagreb 2003.

GRADONAČELNICA Zagreba Vlasta Pavić otvorila je večeras na stadionu Mladosti uz Savu pred 6.000 ljudi tradicionalni atletski miting IAAF Grand Prix Zagreb 2003.

Miting je sjajno započeo za hrvatske atletičare, jer je u prvoj disciplini skakanja s motkom Ivona Jerković izjednačila hrvatski rekord 3.70 metara, a Ivana Brkljačić je u izuzetnoj jakoj konkurenciji u bacanju kladiva osvojila četvrto mjesto sa prebačenih 68.03 metara, što je samo 15 cm slabije od njenog osobnog i hrvatskog rekorda.

"Čitav dan sam bila nervozna i smirila sam se tek nakon prve serije u kojoj sm bacila oko 64 metra. U drugoj seriji uspjela sam prebaciti 68 metara prvi put nakon tri godine i to me je potpuno zadovoljilo. Zato nisam u preostalom dijelu natjecanja uspjela baciti novi rekord. No, za to ima vremena, očekujem da ću ga baciti oko Svjetskog prenstva", rekla je Brkljačić.

Prvo mjesto pripalo je Francuskinji Manueli Montebrun, koja je s rezultatom 73.31 postavila novi rekord mitinga. Dosadašnjei rekord iznosio je 70.83, koji je prošle godina postavila upravo ona.

Rekord mitinga oborio je i Jamajčanin Kemel Thompson na 400 metara s preponama s vremenom 48.24, što je za tri stotinke bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda Amerikanca Erica Thomasa.

Pročitajte više