POČEO NBA PLAY-OFF Šarić odličan u pobjedi Sixersa protiv Heata

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOIGRAVANJE za naslov prvaka najjače košarkaške lige svijeta startalo je s četiri utakmice.

Philadelphia je pobjedom protiv Miamija 130:103 na svom terenu otvorila seriju u prvom krugu doigravanja Istoka.

Bez najboljeg Joela Embiida sjajno su povukli igrači iz drugog plana; Marco Belinelli (25 koševa, četiri trice), te Ersan Ilyasova (17 koševa, 14 skokova), dok je najbolji strijelac Sixersa bio JJ Reddick s 28 koševa.
 
Dario Šarić, u prvom nastupu u playoffu u karijeri, također je dao veliki doprinos pobjedi s 20 koševa, šest skokova i tri asistencije. Iz igre je gađao 8/15, a trice 4/6.

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi također su iskoristili prednost domaće terena i doigravanje otvorili pobjedom 113:92 protiv San Antonio Spursa.
 
I Warriorsi su bili bez najboljeg igrača Stephena Curryja, ali su ga nadoknadili Klay Thompson (27 koševa, pet trica), Kevin Durant (24 koša, osam skokova, sedam asistencija), te Draymond Green (12 koševa, 11 asistencija, osam skokova). 

Spursima je daleko više nedostajao Kawhi Leonard. Najbolji strijelac njihove momčadi Rudy Gay postigao je tek 15 koševa.
 
Toronto je također iskoristio što seriju počinje na svom terenu te pobijedio Washington 114:106. Raptorsi su ovako prekinuli crni niz od deset poraza na otvaranju play-offa. 
 
Do pobjede ih je vodio Serge Ibaka s 23 koša i 12 skokova, te Delon Wright s 18 poena. Šest igrača Toronta postiglo je dvoznamenkasti broj koševa.

Wizardsima nije pomogao odličan učinak Markieffa Morrisa (22 koša, 11 skokova), dok je John Wall također imao naizgled sjajne brojke (23 koša, 15 skokova), ali je promašio čak 14 pokušaja iz igre. 
 
U prvim utakmicama samo je New Orleans pobijedio u gostima i to kod Portlanda 97:95, predvođen sjajnim Anthonyjem Davisom, prvim strijelcem (35) i skakačem (14) utakmice. 
 
Odlične pomagače imao je u Jrueu Holidayu (21 koš, sedam skokova), Nikoli Mirotiću (16 koševa, 11 skokova, četiri blokade) i Rajonu Rondu (17 asistencija).

Kod Blazersa je zakazao najbolji igrač Damian Lillard. Ubacio je 18 koševa, uz sedam skokova i asistencija. Ali uz očajan šut iz igre 6/23. CJ McCollum također se nije iskazao, jer za 19 koševa potrošio je čak 18 lopti. Jusuf Nurkić imao je double-double s po 11 koševa i skokova, a dodao je i dvije blokade. 

Pročitajte više