Pochettino bijesan zbog svađe svojih igrača oko penala: Sramotno, ispričavam se

Foto: EPA

CHELSEA je pobijedio Everton 6:0 u utakmici 33. kola engleske Premier lige nakon četiri pogotka Colea Palmera te po jednog pogotka Nicolasa Jacksona i Alfieja Gilchrista. Peti gol Chelseaja, a četvrti Palmera, pao je nakon izvođenja udarca s bijele točke. Prije penala svjedočili smo bizarnoj situaciji.

Naime, Palmer je pao nakon duela u kaznenom prostoru, ali sudac nije tada dosudio kazneni udarac, već nekoliko sekundi kasnije nakon prekršaja na Noniju Maduekeu. Uslijedila je rasprava Palmera, Maduekea, a onda i Jacksona tko će izvesti penal,  da bi loptu na kraju zadržao Palmer, koji je i zabio gol.

Pochettino je bio bijesan zbog rasprave o penalu

Trener Chelseaja Mauricio Pochettino bio je bijesan te je na konferenciji za medije prvo komentirao raspravu svojih igrača, a ne fantastičnu pobjedu. "Prije svega želim reći da vi, igrači, stručni stožer i klub znate da je Cole Palmer izvođač penala. Sramotno, uznemiren sam. Jako sam, jako uzrujan.

U svlačionici smo razgovarali o tome kakvima se predstavljamo jer je riječ o utakmici odigranoj u ponedjeljak navečer, koju su ljudi gledali u svakoj zemlji. Ne možemo slati ovakvu sliku o sebi. Sramotno, želim se ispričati ljudima koji prate nogomet i našim navijačima, ovo je neprihvatljivo", izjavio je Pochettino.

"Sve ću ih izbaciti iz igre idući put. Ovo nije šala"

Osim na konferenciji za medije, Pochettino je o prepirkama igrača govorio i za Sky Sports. "Rekao sam da je ovo zadnji put da sam tolerirao ovakvo ponašanje. Sve ću ih izbaciti iz igre idući put. Ovo nije šala.

Nevjerojatno je da se to dogodilo u ovakvoj utakmici. Vidimo da smo u procesu u kojem svi učimo. Moramo se promijeniti i razmišljati o grupi, a ne individualnim ostvarenjima", dodao je Pochettino, čija se momčad nalazi na devetome mjestu s 47 bodova.

Needless pushing and shoving as both Nicolas Jackson and Noni Madueke are unhappy they can't take the penalty
byu/dragon8811 insoccer

Video: Arena Sport

Palmer: Jednostavno želimo svima pokazati da smo spremni preuzeti odgovornost

Palmer, junak Chelseaja koji s 25 golova i 13 asistencija igra nevjerojatnu sezonu, također je dao komentar nakon utakmice. "Drugi su igrači htjeli izvesti penal, što je razumljivo. No, ja sam izvođač i želio sam pucati.

Jednostavno želimo svima pokazati da smo spremni preuzeti odgovornost. Možda je rasprava bila pretjerana. Kasnije smo se smijali i šalili zbog toga", izjavio je Palmer, kojeg je Chelsea doveo prošle godine iz Manchester Cityja za 47 milijuna eura.

Pročitajte više