Premiership

Pochettino: Mourinho je moj prijatelj, želim mu sve najbolje

Foto: EPA

MAURICIO POCHETTINO govorio je o otkazu u Tottenhamu nepunih godinu dana nakon što je napustio klupu londonskog kluba.

On je prilikom gostovanja u emisiji Sky Sportsa iznio svoje mišljenje o otkazu u klubu u kojem je proveo pet i pol godina kao trener, a otkrio je i što misli o svom nasljedniku Joseu Mourinhu.

Pochettino je tijekom boravka u Tottenhamu bio uspješan, ali nije uspio osvojiti trofej. Klub je odveo do finala u Ligi prvaka, EFL kupu i do dva polufinala FA kupa. Tottenham je s njim četiri puta izborio plasman u Ligu prvaka.

"Nakon godinu dana mogu reći da sam bio razočaran, malo uzrujan i nesretan. To je bio klub u kojem sam proveo pet i pol godina. Imao sam sjajan odnos sa stručnim stožerom, igračima i navijačima. Ne bih lagao. Ali u jednom trenutku shvatio sam da je to nogomet. Klub je trebao promjenu. Neću se žaliti na klub, na odluku da me smijene. Sve što mogu je podržati klub jer i dalje imamo vrlo dobar odnos", kazao je Pochettino.

"Spreman sam za povratak"

Mourinho je njegov prijatelj, a to pokazuje i jedna anegdota iz vremena kada je Mourinho, od 2010. do 2013. godine, vodio Real Madrid.

"Čovjek koji me zamijenio je moj dobar prijatelj. To je trener koji me uvijek vrlo dobro pazio. Kada je on bio u Realu, sjećam se da me pozvao na utakmicu Lige prvaka protiv Ajaxa. Sjedili smo u svlačionici stadiona Santiago Bernabeu. Delegat je došao i kazao: 'Jose, utakmica treba početi, idemo.' Jedino što mogu jest da im poželim pobjede, jer volim Tottenham i poznajem Mourinha kojem želim sve najbolje. Našem putovanju samo su titule nedostajale. To bi bio šlag na torti", rekao je argentinski stručnjak.

Pochettino je govorio i o svom povratku u nogomet. Kazao je da je spreman za novi izazov.

"Pun sam energije i volio bih biti uključen u igru, ali u isto vrijeme razumijem da je sada dobar trenutak da čekam. Moraš čekati za pravi projekt i nogomet će sigurno donijeti ono što nogomet želi, a mi moramo biti otvoreni za to i prihvatiti ili ne prihvatiti", rekao je Pochettino.

Pročitajte više