LIGA PRVAKA

Pochettino najavio neočekivano polufinale: Oni su favoriti, ne mi

Foto: EPA

MENADŽER Tottenhama Mauricio Pochettino izjavio je u četvrtak da je Ajax favorit u neočekivanom polufinalu Lige prvaka, u kojem će se njegovi Pijetlovi susresti baš protiv najvećeg iznenađenja ove sezone.

"Nitko nije očekivao da ćemo eliminirati Manchester City, ali to se dogodilo i takve pobjede mogu vam napumpati samopouzdanje. No, takvim samopouzdanjem treba znati upravljati i zato sada moramo biti ponizni i imati respekt prema Ajaxu. Oni su izbacili Real Madrid i Juventus, i ako ćemo biti realni, favoriti su u polufinalu. Ako i nisu favoriti, onda smo barem na istoj razini.

Vjerujem da ćemo gledati dvije fantastične utakmice, napadački nogomet i sve je moguće", kazao je Pochettino u najavi te utakmice.

Tottenham je domaćin prvog polufinalnog dvoboja koji se igra 30. travnja, a uzvrat je sedam dana kasnije u Amsterdamu. Drugi polufinalni par čine Barcelona i Liverpool.

Na pitanje vjeruje li da njegova momčad može osvojiti Ligu prvaka, Pochettino je istaknuo da je u nogometu sve moguće.

"Utakmice protiv Manchester Cityja pokazale su da je u nogometu sve moguće. Nije sve u talentu, igračke kvalitete nisu vam dovoljne da stignete do polufinala Lige prvaka. Važno je samopouzdanje i pravi mentalitet. Ova momčad Spursa ima karakter i pravi mentalitet, vjerujem da je sve moguće", zaključio je Poch.

 

 

Pročitajte više