Počinje izgradnja kampa hrvatske reprezentacije

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NA DANAŠNJOJ sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća jednoglasno je donesena odluka o ciljanim izmjenama i dopunama Urbanističkog plana kojim je zemljište budućeg nogometnog kampa hrvatske reprezentacije stavljeno u zonu sporta i rekreacije, čime je otklonjena i posljednja administrativna prepreka za realizaciju ove investicije. Gradonačelnik Krešimir Ačkar rekao je da su "sve političke opcije u Gradskom vijeću pokazale zrelost na pitanju koje je od velikog značaja za Veliku Goricu".

"Ovo je nadpolitičko pitanje i zato mi je drago da su svi stavili interes našeg grada na prvo mjesto", izjavio je Ačkar nakon sjednice Gradskog vijeća te istaknuo da je priča o nogometnom kampu rezultat proaktivnog pristupa gradske vlasti prema Hrvatskom nogometnom savezu i vladi Republike Hrvatske. 

Donošenjem ovog akta Grad Velika Gorica je osigurao sve preduvjete za izgradnju kampa, a gradonačelnik Ačkar izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom i brzinom realizacije svih pripremnih radnji.

Gradnja bi trebala biti gotova za dvije godine

"Aktivno smo pristupili svim procesima, odredili rokove i uspješno ostvarili zadane ciljeve te ispoštovali sve rokove prema Hrvatskom nogometnom savezu. Ovaj uspjeh svjedoči o spremnosti Velike Gorice da odgovori svim izazovima i realizira projekte koji doprinose razvoju cijele regije", kazao je Ačkar.

Budući kamp je mjesto na kojem će se Hrvatska pripremati za reprezentativne akcije, a Velika Gorica dobit će modernu sportsku infrastrukturu. Prema projekcijama, Nacionalni nogometni kamp će donijeti brojne koristi ne samo sportu već i razvoju grada i cjelokupne zajednice. Gradnja kampa bi trebala trajati od jedne i pol do dvije godine.

Pročitajte više