Počinje Liga prvaka: Šahtar - Milan, Werder - Inter, Porto - CSKA

VEČERAS su na rasporedu utakmice prvog kola prvog kruga ovogodišnje Lige prvaka u skupinama E, F. G i H, a sljedeća tri mjeseca 32 europska kluba natjecat će se u osam skupina s po četiri momčadi.

Sve utakmice počinju u 20.45 sati, a na HTV2 možete pratiti susret između Celtica i Barcelone.

Na kraju prvog krupa 16 momčadi će otpasti, a 16 će se plasirati u drugi krug koji počinje 22. veljače. Ove sezone u Ligi prvaka odigrat će se ukupno 125 utakmica, a vrhunac će se dogoditi 25. svibnja na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Nama najzanimljivije utakmice zasigurno su one u kojima nastupaju hrvatski nogometaši. Večeras bi na teren trebala izaći šestorica hrvatskih nogometaša.

U skupini A večeras se sastaju Panathinaikos i Rosenborg, te Arsenal i PSV. U Panthinaikosu, kojeg vodi izraelski trener Iztok Shum, igraju Silvio Marić, Dumitru Mitu, Srđan Andrić i Mario Galinović.

"Neće biti lako, ali nikakvih isprika za eventualni poraz neće biti. Moramo pobijediti", rekao je Shum.

Zanimljiva će biti i druga utakmica u skupini u kojoj Arsenal dočekuje PSV, oba kluba zasad su neporažena u nacionalnim prvenstvima.

Skupina B donosi večeras nama najzanimljivije susrete. Šahtar Darija Srna dočekuje Milan Darija Šimića. Dok Šimić nije ni otputovao za Ukrajinu, Dario Srna susret će vjerojatno započeti s klupe, no razlog je samo taktika trenera koji susret želi započeti s tri napadača, kako bi Milanezima pokazao da ih se ne boji.

Hrvatski reprezentativac očekuje da će ući u igru tijekom utakmice. "Ne sumnjam da ću večeras upisati prvi nastup u Ligi prvaka, sa 22 godine ulazim u odabrano društvo. Susret s Milanom najveća je utakmica u mojoj klupskoj karijeri" – komentirao je Srna za Sportske susret u Donetsku.

Kapetan Anatoliy Tymoschuk rekao je kako je Šahtar dosad vladao ukrajinskom ligom, a sad započinju pohod na Europu.

U drugom susretu skupine B sastaju se Celtic i Barcelona.

U skupini G je Klasnićev Werder koji večeras gostuje kod Intera. Werder se nakon sezone 1993/1994. prvi put natječe u Ligi prvaka. "Svatko može iznenaditi. Pa tako i Werder u Milanu. Mi idemo po puni plijen", rekao je hrvatski napadač, jedan od najboljih igrača njemačkog prvaka.

U drugom susret španjolska Valencia s novim trenerom na čelu dočekuje Anderlecht.

Olićev CSKA, u skupini H, dolazi u goste prošlogodišnjem prvaku Portu, koji je u svibnju u finalu Lige prvaka bio bolji od Pršinog Monaca.

"Mi smo napravili sjajan uspjeh plasiravši se u najcjenjenije klupsko natjecanje na svijetu. Svaki osvojen bod u Ligi prvaka bit će veliko dostignuće, jer nam je skupina zaista strašna. U Portugalu možemo ostati neporaženi", komentirao je za Sportske novosti Olić večerašnju utakmicu dodavši kako bi večeras volio zabiti, jer danas slavi 25. rođendan.

Uz Porto i CSKA u skupini F su Chelsea i Paris SG.

Pročitajte više