HNL

Podignuta spomen-ploča u čast Stjepana Spajića: "On je bio Hrvatski dragovoljac"

Foto: Davorin Višnjić / Pixsell

STJEPAN SPAJIĆ, legendarni predsjednik Hrvatskog dragovoljca koji je preminuo 21. kolovoza 2004. godine, po svemu je bio jedinstven u svijetu hrvatskog nogometa.

U njegovu čast danas je otkrivena spomen-ploča kod stadiona Dragovoljca u Zagrebu. Spajić, koji je rečenice uvijek započinjao "E moj rođo...", bio je u narodu poznat baš pod nadimkom Rođo. 

Spajić je bio brigadir hrvatske vojske i prvi predsjednik Dragovoljca te je imao svoje mesnice, a Nogometni športski centar od danas nosi njegovo ime i prezime.

"Uvijek se moramo sjećati da je čovjek koji je stvorio ovaj klub upravo Stjepan Spajić", naglasio je Marinko Perić, predsjednik Dragovoljca.

"Nikad nisam sreo tako spontanog čovjeka, a istovremeno pravog hrvatskog domoljuba. On je zaista pravi Hrvatski dragovoljac", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Pored toga što je njegov Dragovoljac igrao u prvoj ligi, jedan od najvećih uspjeha Spajića svakako je bio i dovođenje Roberta Prosinečkog 2000. godine. 

"Prosinečki me je interesirao i zato sam ga i doveo. Podigao je imidž kluba i njemu hvala što je bio kod nas. Gospodinu Prosinečkom ništa nije isplaćeno jer ništa nije ni tražio", ispričao je davno u jednoj emisiji Spajić. 

Hrvatski dragovoljac danas igra u 2. HNL i trenutačno nakon 12 odigranih kola drži 12. mjesto s 12 osvojenih bodova. 

 

Pročitajte više