Hrvatska reprezentacija

Pogbin brat poručio iz zatvora: Odričem ga se. Pravda nije ista za bogate i siromašne

Foto: EPA-EFE

OBITELJ zvijezde Juventusa i francuske reprezentacije Paula Pogba već dulje potresa skandal vezan za sukob njega i starijeg brata Mathiasa, koji je također nogometaš, ali je karijeru proveo uglavnom na niželigaškoj razini. Nedugo nakon što su se u medijima pojavile informacije o otmici Mathiasa Pogbe čiji je cilj bio dobiti bogatu otkupninu od njegovog brata, pojavila su se tumačenja prema kojima je riječ o isplaniranoj iznudi.

Pogbin brat poslao poruku javnosti iz zatvora

Stariji brat Pogba navodno je bio u dosluhu s "otmičarima", a tužiteljstvo u Parizu nedavno je njemu i još četvorici muškaraca odredilo mjeru istražnog pritvora te ih sumnjiči za iznudu i kriminalno istraživanje. Mathias Pogba je sada nizom automatiziranih tvitova i videa na TikToku progovorio iz zatvora:

"Ako čitate ove poruke, to su poruke koje je objavio automatizirani bot. To ujedno znači i da ja više nisam slobodan, bilo zbog mojeg brata i njegovih nasilnika, bilo zbog policije. Znači da su pokušaji da me se ušutka uspjeli. Svi su se pitali zašto neke stvari nisam otkrio direktno i mislili da je to napravljeno kako bih ucjenjivao brata, ali htio sam samo da on preuzme odgovornost za sebe i ispravi nepravdu.

Želimo vjerovati da moj brat kojeg smo voljeli još postoji, ali kad ovaj brat preuzme kontrolu, onda čak ni mi kao obitelj ne gajimo velike nade. Da ne pomiješamo stvari, vršenje pritiska na nevinu osobu kako biste nešto dobili je ucjena, a ja jako dugo nisam ništa očekivao od svojeg brata. Pritisak na krivca koji je nepravedan je samo traženje pravde i ispravljanje krivnje. Pravda nije jednaka za bogate i siromašne, za poznate i nepoznate. Dakle, da, ja ga se odričem tako što otkrivam njegovu nepravdu svijetu dok to još mogu.

Zato ću pričati, ne zbog novca, nego kako bi nepravda prestala. Kako bi loši ljudi prestali biti heroji. Govorit ću, a onda možete raditi sa mnom što god želite jer sam i tako osuđen ako je moj brat tako odlučio. Vi koji želite razumjeti, pokušajte se samo staviti u moju kožu i zamislite da je sve što govorim istina. Uzmite si vremena i poslušajte što imam reći i možda ćete shvatiti s kakvim nezdravim bićem imate posla."

Vrač iz Afrike

Prema Mathiasovim tvrdnjama, Paul Pogba je posljednjih godina potrošio pravo malo bogatstvo na korištenje usluga "vrača" iz Afrike koji se zove Ibrahim, ali je poznatiji pod nadimkom Grande. Pogba mu je navodno plaćao 100 tisuća eura po seansi bacanja čini, a ponekad se to događalo više puta mjesečno.

S vračem ga je navodno povezao nekadašnji bek Tottenhama Serge Aurier, a Pogba je njegove usluge koristio uoči mnogih važnih utakmica, kao što je uzvratni susret nokaut-faze Lige prvaka između Manchester Uniteda i PSG-a 2019. godine, prije kojeg je od Ibrahima tražio da urekne najboljeg protivničkog igrača i kolegu iz reprezentacije Kyliana Mbappea. 

Mathias spominje i finale Europskog prvenstva tri godine ranije u kojem su Francuzi ipak izgubili od Portugalaca, kojima se početkom susreta ozlijedio najbolji igrač Cristiano Ronaldo, a usluge istog vrača navodno su korištene i prije finala Mundijala protiv Hrvatske, kada je Pogba postao prvak svijeta.

Pročitajte više