Pogledajte Dončićevu tricu i partiju za povijest

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ briljirao je u porazu Dallasa od Golden Statea 100:104. Warriorsi su imali šest igrača s dvoznamenkastim brojem koševa te tako nakon sedam utakmica okončali pobjednički niz Mavsa. Dončić, koji je s prosjekom od 33.9 koševa po utakmici najbolji strijelac NBA lige, završio je meč s 30 poena, 12 skokova i 11 asistencija. To mu je 20. triple-double sezone i tako je napravio nešto do sada neviđeno u najjačoj ligi svijeta. Naime, ovo je prvi put da u sezoni tri igrača imaju 20 triple-doubleova. Domantas Sabonis 24, Nikola Jokić 23 i sada Dončić 20. 

Ovo je Dončiću 76. triple-double karijere te se tako izjednačio na osmom mjestu vječne liste s Jamesom Hardenom. Nedostaju mu još samo dva triple-doublea kako bi se izjednačio s Wiltom Chamberlainom na sedmom mjestu. Dončić je ujedno postao tek treći igrač u povijest NBA-a koji je uspio ostvariti triple-double s 30 poena na 45 utakmica. U kontekstu polemike treba li Dončić ove sezone biti proglašen MVP-jem najjače lige, vrijedi napomenuti da je tijekom 2023./24. dobacio do 15 triple-doubleova s 30 poena. Dvojica koji su to uspjeli prije njega, Oscar Robinson i Russell Westbrook, proglašeni su MVP-jevima. 

Dončić je protiv Golden Statea postao i rekorder Dallasa. Prva od pet trica na ovom meču bila mu je 258. u sezoni. Tako je srušio rekord Mavsa koji je do sada od 1996. držao George McCloud.

Pročitajte više