EUROLIGA

Pogledajte Hezonjino zakucavanje sezone. Prebacio je 224 centimetra visokog centra

Screenshot: Sportklub

MARIO HEZONJA danas je u utakmici svog Unicsa iz Kazanja i Albe Berlin izveo potez o kojem će se još dugo pričati kada je košarkaška Euroliga u pitanju.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ HEZONJINO ZAKUCAVANJE

Hrvatski košarkaš je u drugoj četvrtini s loptom utrčao pod koš i onda napravio ono što se od njega najmanje očekivalo da će napraviti - zakucao preko 224 cm visokog centra Albe Christa Koumadjea. Riječ je o najvišem igraču Eurolige.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Unics je na kraju došao do pobjede s uvjerljivih 85:71, a Hezonja je odigrao jednu od najboljih utakmice sezone s učinkom od 22 koša, sedam skokova i pet asistencija.

Nije mu ovo prvi takav potez ove sezone

Podsjetimo, nedavno su košarkaši Unicsa pobijedili Parmu u utakmici VTB lige, a junak pobjede momčadi koju vodi Velimir Perasović bio je Mario Hezonja.

Hrvatski reprezentativac odlično je iskoristio minutažu koju mu je trener dao te za 32 odigrane minute ubacio 27 poena. Za dva poena je gađao 10/15, za tricu 2/6, a ubacio je i jedino slobodno bacanje. Imao je i tri skoka i isto toliko asistencija u utakmici koju je obilježio i moćnim zakucavanjem. Slično kao i danas.

Administratori društvenih mreža VTB lige uz objavljeni video tog zakucavanja postavili su i pitanje radi li se o najboljem posteru godine, odnosno o zakucavanju koje je toliko sjajno, a obično i izvedeno preko nekog igrača koji ga pokušava blokirati, da završi na plakatima.

Pročitajte više