Pogledajte kako izgledaju francuske naslovnice prije finala s Hrvatskom

Foto: L'Equipe (screenshot)

"NEUNIŠTIVI", originalni je naslov na naslovnici današnjeg tiskovnog izdanja L'Equipea kojom najavljuje nedjeljno finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske na moskovskom Lužnjikiju (17:00).

Čuveni francuski sportski dnevnik i dalje se, kao i proteklih dana, bavi analiziranjem stila i strategije hrvatske reprezentacije.

"Luka Modrić i Ivan Rakitić predstavljat će ponajveću opasnost Galskim pijetlovima. Obojica su kreatori i pilotiraju ekipom, a svoje lopte preferiraju slati na krilne pozicije", taktički je rezime L'Equipea.

Le Parisien, prema običaju, obiluje najavama i komentarima, kao i hvalospjevima na račun hrvatske reprezentacije. 

"Luka Modrić, balkanski Cruyff", zaseban je članak Le Parisiena u kojem veliča Realovu desetku i hrvatskog kapetana predstavljajući ga kao najveću opasnost po Francusku.

"Gdje gledati utakmicu?" pitanje je većine francuskih medija na koje bogato odgovaraju. Prema prvim procjenama, Francuska će biti na nogama očekujući osvajanje i druge svjetske titule.

Dok La Provence otkriva tajnu kojom se Francuska poslužila da bi izborila finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, Normandie priziva i podsjeća na 1998. godinu kada su Galski pijetlovi osvojili povijesno zlato.

Pojedine tiskovine na naslovnicima objavljuju fotografije Antoinea Griezmanna i Luke Modrića opisujući ih kao ključne igrače svojih reprezentacija, kao i glavne kandidate za Zlatnu loptu. 

Ostali relevantniji francuski mediji pozivaju na nacionalno jedinstvo. 

"Plava groznica", piše Sud Ouest i oslikava realnost francuske svakodnevice kojom dominira opsesija za povratkom na svjetski tron.
 

Pročitajte više