Pogledajte kako je Dončić dobio tehničku jer je razgovarao sa suigračem

Foto: Profimedia

FANTASTIČAN duel Luke Dončića i Shaija Gilgeous-Alexandera završio je 42:38 za Kanađanina, ali Dallas Mavericksi pobijedili su Oklahoma City Thunder 121:114. Slovenac je opet bio blizu triple-doublea, uhvativši 11 skokova i podijelivši osam asistencija, ali više od učinka i pobjede vjerojatno će pamtiti najbizarniju tehničku koju je dobio u životu.

Dončić je zloglasan po stalnom prigovaranju sucima, pa je jasno da su osjetljivi svaki put kad gestikulira ili govori u njihovom smjeru, ali ovaj put došlo je do nesporazuma. Nakon što je Gilgeous-Alexander zabio uz prekršaj Dwighta Powella, a Dončić se okrenuo prema suigraču, zapljeskao i povikao: "Hajde, idemo!"

VIDEO: Arena Sport

No odmah pokraj Powella stajao je sudac koji je pomislio da je Dončić njemu ironično zapljeskao na sviranom prekršaju, pa mu je dao tehničku. Dončić se u nevjerici pravdao da se obraćao suigraču, ali uzalud.

Kawhi odigrao najbolju utakmicu nakon operacije, Clippersi razbili Boston

Boston Celticsi doživjeli su drugi uzastopni težak poraz. Nakon Golden Statea u reprizi finala, isprašili su ih i LA Clippersi 113:93. Bila je to najbolja predstava Kawhija Leonarda nakon oporavka od operacije koljena - promašio je samo dva šuta iz igre (10/12) za 25 koševa, devet skokova i šest asistencija.

Paul George je bio prvi strijelac Clippersa s 26 poena, a Ivica Zubac je zbog problema s prekršajima igrao samo 17 minuta te postigao četiri poena uz tri skoka te po jednu asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu. Jaylen Brown s 21 i Jayson Tatum s 20 poena predvodili su Celticse, najbolju napadačku momčad lige, koja je prvi put u sezoni ostala ispod 100 poena.

Rezultati:

Indiana - Miami 82:87
Washington - Brooklyn 100:112
Memphis - Atlanta 128:103
Dallas - Oklahoma City 121:114
San Antonio - Cleveland 112:111
Portland - Minnesota 133:112
LA Clippers - Boston 113:93

Pročitajte više