Premiership

Pogledajte kako je Everton u tri poteza izigrao Unitedovu obranu

Foto: EPA

OBRANA Manchester Uniteda primila je još jedan jeftin gol, ali ovaj put lošu reakciju nisu skupo platili jer je momčad slavila s 3:1.

Manchester United je savladao Everton u gostima u 8. kolu Premiershipa. 

Everton je poveo preko Bernarda u 19. minuti, ali gosti su vrlo brzo uzvratili i preko Brune Fernandesa stigli su do preokreta. Fernandes je pogađao u 25. i 32. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Cavani u petoj minuti sudačke nadoknade susreta.

Domaćin je do pogotka stigao u samo tri poteza. Golman Pickford je ispucao loptu koja nakon zračnog duela između Lindelofa i Calvert-Lewina dolazi do Bernarda koji je pogodio za 1:0.

Ovaj put momčad je ispravila lošu reakciju svoje obrane

Ovo je još jedan jeftino primljen gol za United nakon što je sredinom tjedna klub poražen od Bašakšehira u 3. kolu Lige prvaka s 2:1.

United je u toj utakmici u 13. minuti imao korner, ali iz njega je napravio tek niz kratkih dodavanja bez ikakve opasnosti po domaćine. Upravo suprotno, čim su oni oduzeli loptu, poveli su nakon samo jednog dodavanja. 

Edin Višća dugom loptom pronašao je Dembu Baa, koji se sam sa svoje polovice sjurio prema Unitedovom golmanu Deanu Hendersonu i svladao ga preciznim udarcem s 20-ak metara. Jedini koji je trebao pratiti suparničkog napadača bio je Nemanja Matić kao zadnji igrač obrane Uniteda, ali i on je stajao preduboko u svojoj polovici da bi dostigao Baa.

Za razliku od susreta u Istanbulu, obrana Uniteda je imala sreću da je momčad protiv Evertona uspjela slaviti.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE.

Pročitajte više