Pogledajte kako je Jalen Hurts ispisao povijest Super Bowla

Foto: EPA

KANSAS CITY CHIEFSI su drugi put u zadnje četiri godine osvojili Super Bowl, a do preokreta u drugom poluvremenu i tijesne pobjede 38:35 protiv Philadelphia Eaglesa na stadionu State Farm u Glendaleu predvodio ih je njihov najbolji igrač i vođa napada Patrick Mahomes.

Pobjedu Chiefsima donio je pucač Harrison Butker pogotkom iz polja osam sekundi prije isteka vremena. No glavni posao u preokretu obavili su najbolji igrač osnovnog dijela natjecanja u NFL-u, quarterback Mahomes i ofenzivna linija, uz konstantan doprinos obrane koja je u prvom poluvremenu spriječila da se Philadelphia odvoji na više od 10 poena razlike (24:14).

Mahomes je u prvom poluvremenu imao jedno dodavanje za touchdown, kad je u prvom napadu Kansas Cityja pronašao u end zoni Travisa Kelcea. Otežavajuća okolnost za Chiefse je bila i obnovljena ozljeda desnog skočnog zgloba Mahomesa koji je odšepao prema svlačionici. 

No fizioterapeuti su napravili čudo do nastavka utakmice pa je Mahomes odigrao sjajno drugo poluvrijeme u kojem je svaki put kad je dobio loptu u ruke odveo momčad do touchdowna ili pogotka iz polja.

Hurts prvi quarterback s tri touchdowna u Super Bowlu

Utakmicu je za upisivanje u povijest iskoristio Jalen Hurts. Vođa napada Eaglesa postao je prvi quarterback koji je postigao tri touchdowna u Super Bowlu. Briljirao je u prvom dijelu kad je dvaput ušao sam s loptom u end zonu te imao i dodavanje od 45 jarda za A. J. Browna.

Statistiku mu je pokvarila jedino izgubljena lopta nakon koje je Nick Bolton otrčao do touchdowna za 14:14 u drugoj četvrtini. Kad je do kraja utakmice ostalo 5:20 minuta, Jalen Hurts je postigao i svoj treći touchdown utrčavanjem u end zonu, a potom na isti način došao do pretvaranja za dva poena i izjednačenja na 35:35.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE HURTS ISPISAO POVIJEST

Pročitajte više