El Clasico

Pogledajte kako je Modrić dodavanjima razbijao Barceloninu obranu

Foto: David Ramirez/Guliver Image

REAL MADRID pobijedio je Barcelonu 2:1 u 30. kolu La Lige i napravio važan korak u borbi za naslov prvaka, a još jednu briljantnu izvedbu imao je hrvatski kapetan Luka Modrić.

Za Real su zabili Karim Benzema u 13. te Toni Kroos u 28. minuti. Poraz Barcelone ublažio je Oscar Mingueza u 60. minuti, a gosti su lako mogli i do boda uz malo sreće.

Marca mu se opet divi

Hrvatski kapetan Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za domaćina i, prema čitateljima Marce, bio je najbolji igrač na terenu. 

"Veteran je odigrao onu vrstu utakmice za koju je zaslužio ovacije prepunog stadiona. Njegovo razumijevanje s Kroosom je telepatsko i taj par veznjaka kontrolirao je meč u prvom poluvremenu. Tamo gdje su zamijenjeni mnogi njegovi suigrači, on je ostao do kraja", piše Marca.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pasovi su bili genijalni, ali suigrači nisu uspjeli postići gol

Posebno se ističu dva Modrićeva pasa iz ovog El Clasica. Oba puta je pronašao brzog Viniciusa Juniora i tom prilikom izbacio cijelu obranu Barcelone.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MODRIĆEVE PASOVE.

Prvo je to učinio u 35. minuti, a akcija je okončana udarcima Fedea Valverdea, koji je pogodio stativu, i Lucasa Vasqueza, čiji je udarac obranio Marc-Andre ter Stegen.

U 66. minuti hrvatski veznjak je maestralno proigrao Brazilca, koji je kasnije pogrešnim dodavanjem upropastio čisti zicer.

Modrić ove sezone igra u velikoj formi za Real, i uz Tonija Kroosa, Sergija Ramosa i Karima Benzemu ključan je igrač španjolskog prvaka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više