KRIMINAL U SPORTU

Pogledajte kako Mamići u Hercegovini pjevaju Hajdukovu himnu

Screenshot: Youtube

BJEGUNAC od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić i njegov brat Zoran snimljeni su kako u velikom društvu, zagrljeni, uz pršut, pjevaju Hajdukovu himnu. Snimku je objavio Dalmatinski portal.

Kada umren umotan u bilo samo je jedna od dalmatinskih pjesama koje su sve do zadnjeg stiha uglas pjevala braća i to nije prvi put. Podsjećamo, već smo pisali o tome da je Zoran Mamić pjevao istu pjesmu. 

Podsjetimo, sud u Osijeku se nedavno oglasio o statusu Zdravka i Zorana Mamića. Rješenjem o upućivanju sudac izvršenja odredio je da se osuđenik Zdravko Mamić mora javiti u Centar za dijagnostiku u Zagrebu Zatvora u Remetincu 14. svibnja 2021. Ako se osuđenik navedenog dana ne pojavi u Zatvoru u Remetincu, za njim će biti raspisani tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Također, ako se optuženik Zoran Mamić ne vrati u Republiku Hrvatsku i ne stupi na izdržavanje kazne zatvora 10. svibnja 2021., protiv navedenog, nakon raspisivanja tjeralice i europskog uhidbenog naloga, uslijedit će odlučivanje o suđenju u odsutnosti, da bi se mogli ispuniti svi zakonski uvjeti za nastavak suđenja u tom kaznenom predmetu.

U istom predmetu, ranije, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku protiv optuženika Zdravka Mamića je odredilo suđenje u odsutnosti. Stoga, nakon donošenja rješenja o suđenju u odsutnosti, sada i za optuženika Zorana Mamića, te pravomoćnosti tog rješenja, predsjednik raspravnog vijeća zakazat će rasprave radi nastavka suđenja, stoji u priopćenju suda.

Pročitajte više