Pogledajte da i bezgrešni griješe: Messi promašio penal u 94. minuti i Realu prepustio vrh

PRVAK Europe i Španjolske, Barcelona, ispustio je prve bodove u Primeri na svom Nou Campu. Katalonci su sa Sevillom odigrali bez golova. Barca je ovim prosipanjem bodova prvo mjesto prepustila Realu, koji je pobijedio Malagu.

Ne samo da su Katalonci po prvi put u pet utakmica na Camp Nou ispustili bodove, nego su i po prvi puta poslije 16 službenih utakmica ostali bez postignutog pogotka. Posljednji put kad Barca nije dala gol dogodio se "davnog" 15. svibnja, također na Nou Campu. Tada je Deportivo otrgnuo veliki bod.

Barca je imala sve: Inicijativu, posjed lopte, ali to i nije toliko čudno. Ono što čudi je da nisu uspjeli realizirati jedanaesterac u posljednjim trenucima utakmice, točnije nije ga realizirao najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi.

Cijela utakmica protekla je u velikoj inicijativi Barcelone, međutim to se na rezultatu nije osjetilo najviše zahvaljujući koncentriranoj obrani Seville, najviše vrataru Javiju Varasu koji je bio nepremostiva prepreka za Barcelonine igrače. Imala je i Sevilla jednu veliku priliku kada je Jesus Navas iskosa pucao u rašlje, a Valdes iščupao udarac.

Ono najzanimljivije dogodilo se u posljednjih nekoliko minuta, točnije od 92. pa sve do 98. minute. Naime, sudac je pokazao nadoknadu od četiri minute, da bi na samom isteku treće Iniesta pao u kaznenom prostoru Seville na što je sudac Iturralde Gonzalez pokazao na bijelu točku. Stoga ne čudi ni najmanje što je prekid zbog prosvjeda Sevillinih nogometaša potrajao nekoliko minuta.


Veliku glupost uoči izvođenja jedanaesterca napravio je Fredric Kanoute, koji je najprije zaradio žuti karton, jer je, nakon što je Messi postavio loptu na bijelu točku, istu pomaknuo kako bi ga pokušao omesti. Nakon što mu je sudac pokazao žuti, Kanoute se udaljio iz svog šesnaesterca, ali tu su tek nastali problemi jer je u jednom verbalnom prepucavanju uhvatio Cesca Fabreagasa, te ga je, kada su ih suigrači pokušali razdvojiti, udario u glavu. Sudac ga je bez razmišljanja poslao u svlačionicu, a Messi, koji je već dobrih pet minuta čekao da izvede penal, je to sada konačno mogao i učiniti.

Međutim, kao što je branio u dotadašnjem djelu utakmice, Javi Varas nastavio je i pri izvođenju jedanaesterca. Obranio je udarac s bijele točke Messiju, ali sudac, iako je prošlo dobih osam minuta od isteka 90., nije "fućkao" kraj. Štoviše, Pedro se u 97. minuti bio sjurio prema šesnaestercu kada ga je Fernando Navarro pokosio i zaradio drugi žuti odnosno isključujući karton. Messi je bio izvođač slobodnog udarca iskosa na samom rubu kaznenog prostora. Lopta se od jednog igrača odbila i zamalo promašila vrata. Nakon toga sudac je konačno odsvirao kraj susreta i veliko slavlje Seville moglo je početi.

Ivan Rakitić ušao je u igru za gostujuću momčad u 71. minuti susreta, te je u posljednjim trenucima utakmice, uslijed isključenja Navarra, vješto komandirao postavljenjem obrane prilikom Messijevog izvođenja slobodnog udarca.

Guardiola: Čestitam Sevilli, obrana im je bila strašna

"Moram prvenstveno čestitati Sevilli. Odigrali su odličnu utakmicu u fazi obrane. Pogotovo njihov vratar Javi Varas koji je pohvatao apsolutno sve" bila je prva reakcija Josepa Guardiole, trenera Barcelone, koja sada zaostaje jedan bod za vodećim Realom na ljestvici.

"Teško je igrati protiv tako koncentrirane obrane. Sevilla je imala stalno devet igrača iza lopte. Došli su po bod i uzeli ga. Vidjeli ste da su organizirali samo jedan napad u cijelom ogledu. Mojim igračima nemam što zamjeriti. Igrali su dobro, napadali i stvarali šanse, ali imali smo ovaj put preko puta sebe stvarno odličnu obrambenu momčad" završio je Guardiola.

Primera, 9. kolo, rezultati:

Malaga - Real Madrid 0:4 (Higuain 11, C. Ronaldo 24, 28, 38)

Sporting Gijon - Granada 2:0 (Barral 6, Castro 42)

Racing Santander - Espanyol 0:1 (Sergio Garcija 59)

Barcelona - Sevilla 0:0

Redoslijed: 1. Real Madrid 19, 2. Barcelona 18, 3. Levante 17 (-1), 4. Sevilla 16...

Pročitajte više