NBA

Pogledajte kako su Bogdanović i suigrači predali trofej najboljem defenzivcu NBA lige

Foto: Rob Gray-USA TODAY Sports/Guliver

CENTAR Utah Jazza Rudy Gobert treći je put u karijeri proglašen najboljim obrambenim igračem NBA lige.

Prvo mjesto u izboru 28-godišnji Francuz osvojio je uvjerljivo, čak 84 od 100 glasača dalo mu je maksimalni broj bodova. Sakupio je ukupno 464 od mogućih 500 bodova i pobijedio ispred Bena Simmonsa iz Philadelphije (287) i Draymonda Greena iz Golden Statea (76).

Gobert je ove sezone imao prosjeke od 14.3 koša, 13.5 skokova i 2.7 blokada u momčadi Jazza, koja je ostvarila najbolji omjer u cijeloj ligi i imala četvrti najbolji defenzivni učinak između 30 klubova. Prethodno je ovu nagradu 216 cm visoki centar dobio 2018. i 2019. godine.

Postao je četvrti igrač u povijesti koji je defenzivcem godine proglašen triput, nakon Dikembea Mutomba i Bena Wallacea, koji su ovu nagradu zaslužili po četiri puta, te Dwighta Howarda.

Svoju je specijalnost još jedanput pokazao u prvoj utakmici polufinala Zapada, u kojoj je Utah svladala LA Clipperse 112:109, a Gobert je u posljednjim sekundama blokirao pokušaj trice Marcusa Morrisa za produžetak.

Nagradu je dobio dan poslije, a za nju je saznao ušavši u svlačionicu. Evo kakav su mu doček priredili Bojan Bogdanović i ostali suigrači.

Pročitajte više