Esport

Pogledajte kakve golčine zabijaju majstori u FIFA-i 18

Screenshot: FIFA 18

U NEDJELJU 3. lipnja završilo je FIFA 18 Global Series na PlayStation 4 konzoli. Profesionalno natjecanje u FIFA-i 18 na kojem su se igrači iz cijelog svijeta borili za 35 tisuća dolara i mjesto na FIFA eWorld Cup turniru, najvećem natjecanju tog esporta na svijetu. Tijekom cijelog natjecanja mogli smo vidjeti pregršt odličnih pogodaka, a mi smo izdvojili one najljepše. 

>FIFA 18 zna tko osvaja Svjetsko prvenstvo i Zlatnu kopačku u Rusiji

Prije tjedan dana 16 igrača na Xbox One konzoli izborilo je svoje mjesto na završnici FIFA eWorld Cupa koja će se održavati od 2. do 4. kolovoza u Londonu. Proteklog vikenda bio je red na PlayStation igračima.  Pobjedu je na kraju odnio Argentinac Nicolas "Nicolas99FC" Villalba igrač Transfermarkt eSportsa koji je u finalu nadigrao Marvina "M4RV" Hintza igrača Bayer Leverkusena. Međutim, kao i svaki put kada se radi o nogometu, natjecanje su najviše obilježile napete završnice i prekrasni golovi. Sami smo se nekoliko puta okušali u FIFA-i 18 i nije potrebno naglašavati da smo miljama daleko od zabijanja ovakvih pogodaka. 

>Evo kako je Hrvatska prošla protiv Brazila na FIFA-i 18

Naravno, kao i na terenu, kada igru igraju majstori sve to izgleda suviše jednostavno dok ne pokušamo sami zabiti takve pogotke. Jedan takav je i zlouporaba "kick-off glitcha" u kojem igrači zabijaju pogotke u svega nekoliko dodira nakon izvođenja lopte s centra. Jedan takav pogodak s krasnom završnicom zabio je i Japanac WEB. Isti glitch je jedna od najvećih mana FIFA-e kao natjecateljske igre, ali ne i jedina.

Nekada smo u FIFA 98 redovito trpali s 25 ili više metara, ali u posljednjih godina to više nije tako jednostavno. Kako se to radi pokazao je Mađar Gabinho fenomenalnom golčinom s Marcelom. 

Najljepši pogodak čitavog natjecanja djelo je TheStrxngeRa s Brazilcem Ronaldom koji je u FIFA-u 18 uključen kao ikona. O kakvoj se golčini radi možete vidjeti i prema reakcijama igrača.

Kao i uvijek, bilo je i onih drugih trenutaka. Velikih promašaja.

Autogolova. 

I "ragequit" kako se to naziva u gejmerskim krugovima, kada igrač odustane i ode prije završetka utakmice.

Po 16 Xbox One i PlayStation 4 osiguralo je nastup na završnici FIFA eWorld Cupa, koja će se održati u kolovozu u Londonu. Na početku natjecanja radi se o dva odvojena turnira koji se spaja u jedan na način da će u samoj završnici natjecanja najbolji igrači s obje platforme morati igrati i na jednoj i na drugoj konzoli. To će biti prava poslastica.

Pročitajte više