Pogledajte kakve golove prima golman od 55 milijuna eura

Foto: Profimedia

ANDRE ONANA (27) ljetos je postao treći najskuplji golman u povijesti kada ga je Manchester United doveo iz Intera uz odštetu od 55 milijuna eura. Skuplji od njega su samo Kepa i Alisson. No Kamerunac se ispostavio kao teški promašaj.

Popis debakla golmana kojeg je United učinio trećim najskupljim ikad sve je dulji

Već u prvoj utakmici na Old Traffordu, doduše prijateljskoj, primio je gol s centra. Onda je protiv Bayerna u Ligi prvaka primio četiri gola, nakon čega se ispričao igračima i navijačima te rekao da mu je to bila jedna od najgorih utakmica u karijeri. Onana može i gore, dokazao je to u još jednom u nizu debakla Uniteda ove sezone, domaćem porazu od Galatasaraya (3:2) u drugom kolu Lige prvaka, kada je skrivio poraz svoje momčadi.

No tu nije kraj katastrofama Uniteda zbog Onane. U drugoj utakmici s Galatsarayem (3:3) izravni je krivac za prva dva gola. Gosti su nakon samo 18 minuta golovima Alejandra Garnacha i Brune Fernandesa vodili 2:0 i činilo se da idu prema sigurnoj pobjedi. No tada su na scenu stupili Andre Onana i Hakim Ziyech - golman gostiju kiksevima, a krilo domaćih s dva gola iz slobodnjaka te asistencijom Keremu Akturkogluu, a poništili su i gol Scotta McTominaya za podjelu bodova.

Nevjerojatna primanja golova iz obranjivih slobodnjaka

Ziyech je prvi gol iz slobodnjaka zabio ljevicom iskosa s desne strane. Pucao je s oko 20 metara od gola, a Onana je prilikom ulaska lopte u mrežu samo pao umjesto da se bacio za njom. Drugi gol Ziyech je zabio Onani zbog još većeg kiksa Unitedovog golmana. Opet je pucao s 20-ak metara s desne strane, ali još više iskosa. Bio je to doista obranjiv udarac, ali Onana se nevjerojatno spetljao te praktički sam ugurao loptu u mrežu.

Konačno, Akturkoglu je lijepo zabio treći gol Galatasaraya, ali i on je to uspio iz daljine i iskosa, pri čemu je lopta prošla "kroz uši" katastrofalnom golmanu Uniteda. Slavni engleski klub tako je kolo prije kraja natjecanja po skupinama Lige prvaka na zadnjem mjestu.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO ONANA PRIMA GOLOVE

Pročitajte više