VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Dres u kojem je Jarni zabio Nijemcima ruši rekord za Palčiće. Cijena - 26 tisuća kuna

Foto: Getty Images / Guliver Image

U HUMANITARNU akciju Vratimo Palčiće za Petrovu dosad su se uključile stotine tisuća ljudi. Od potrebnih 4,4 milijuna kuna, skupljeno je već 4,1.

Jedni od najinteresantnijih artikala u Facebook grupi koja već danima služi kao platforma za aukcije su dresovi hrvatske reprezentacije, posebno oni koje su igrači nosili na utakmicama ili ih osobno potpisali i poklonili. Izdvojili smo baš takve dresove reprezentacije, a vi nam možete pomoći odabrati koji je od njih najvrjedniji i najatraktivniji. 

Prvi od dva golmanska dresa u ponudi je onaj od Pletikose s Eura 2012. godine. Bivši hrvatski vratar ga je potpisao, a dres je dosegao cijenu od simboličnih 2012 kuna.

Vjerojatno je još interesantniji dres Danijela Subašića, a aukcija za njega i dalje traje. Trenutna ponuda je na 2500 kuna. Dres ima posvetu čovjeku kojem ga je Subašić poklonio, a nosio ga je na utakmici osmine finala Europskog prvenstva protiv Portugala 2016. godine kada je Hrvatska ispala golom u produžecima.

Dres Roberta Jarnija sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj mogao bi postići rekordnu cijenu. Zasad je na 26 tisuća kuna, a Jarni je dres nosio na jednoj od najpoznatijih utakmica u povijesti Hrvatske, u 3:0 pobjedi nad Njemačkom kada je i postigao prvi pogodak na utakmici.

Zastupljena je i suprotna, desna strana terena. Dres dugogodišnjeg kapetana Darija Srne koji je nosio u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2014. godine dosegao je vrijednost od 2600 kuna.

Još jedan iznimno vrijedan dres je također sa Svjetskog prvenstva, ali onog koje je posljednje odigrano. Nosio ga je Domagoj Vida na utakmici osmine finala protiv Danske, a na račun Palčića za taj dres bi trebalo biti uplaćeno 30 tisuća kuna.

Za dres njegovog partnera iz obrane, Dejana Lovrena, možete i dalje licitirati. Radi se o dresu sa Svjetskog prvenstva u Rusiji koji nije nošen na utakmici, ali je potpisan. Najviša ponuda zasad iznosi 3000 kuna. 

Posljednji branič na ovoj listi je Josip Šimunić. Gostujući dres koji je nosio na kvalifikacijskoj utakmici protiv Bjelorusije 2009. godine dosegao je vrijednost od četiri tisuće kuna. Šimunić ga je odmah nakon utakmice poklonio jednom od naših navijača koji su potegnuli čak do Minska.

Dres koji je Milan Badelj nosio na Rujevici protiv Slovačke u proteklim kvalifikacijama i dalje možete dobiti. Najviše ponuda zasad je 2000 kuna.

Svi se sjećamo i ponosni smo na nezaboravnu večer na Wembleyu 21. 11. 2007. godine kada smo svladali Engleze s 2:3 i onemogućili im odlazak na Europsko prvenstvo. Dres koji je Niko Kranjčar nosio na toj utakmici i zabio gol i dalje možete dobiti, a najveća ponuda zasad iznosi oko 8000 kuna.

Grupom dominiraju dresovi jednog drugog virtuoza. Iako nije nošen na utakmici, dres Roberta Prosinečkog sa Svjetskog prvenstva 1998. godine "otišao" je za čak 10000 kuna.

Jedna od najboljih priča vezanih uz dresove je ona za "bijelu osmicu" koju je inače nosio isto Prosinečki. Ćiro Blažević je taj dres darovao jednom navijaču po povratku iz Ukrajine u kojoj je Hrvatska upravo golom Bokšića osigurala nastup na SP-u u Francuskoj, gdje je osvojila broncu. Dres je dosegnuo cijenu od 4400 kuna.

Poklonjeni dres Marija Mandžukića s Eura 2016. godine donio je Palčićima nešto više od tisuću kuna.

Dres Zlatne kopačke Davora Šukera sa SP-a otišao je za oko dvije tisuće kuna. Iako ga bivši napadač nije nosio na utakmici, dres je originalan i dobiven je na poklon osobno od Šukera. 

Originalni dres Gorana Vlaovića s Eura 1996. godine s potpisom jedan je navijač platio 3100 kuna. Vlaović je u takvom dresu Turskoj zabio prvi hrvatski pogodak na velikim natjecanjima.

Pomozite nam odabrati "najvrjedniji" i "najikonskiji" dres. Strelicama u ranking listi ispod teksta možete nam reći koji biste od ovih dresova najviše htjeli imati.

Pročitajte više