Pogledajte ludi šut koji je presudio Šarićevim Warriorsima

Foto: Profimedia

IAKO su imali 24 poena prednosti krajem prvog poluvremena, Golden State Warriorsi doživjeli su osmi poraz u posljednjih 10 utakmica i usput ispali iz NBA kupa. Sacramento Kingsi slavili su 124:123 protiv momčadi koja ih je na proljeće izbacila u prvom krugu doigravanja, a presudio je ludi koš Malika Monka sedam sekundi prije kraja.

Iako je obrana Warriorsa dobro odradila svoj posao, šuter Kingsa nekako se iskobeljao i potpuno izvan ravnoteže šutnuo s tri metra pokraj ispružene ruke Andrewa Wigginsa, a lopta se odbila od ploče i prošla kroz obruč.

Tako je spektakularno završila utakmica koja je trajala čak tri sata jer se računala i za NBA kup, u kojem je važna koš-razlika. Warriorsima je trebala pobjeda od 12 ili više razlike da prestignu Kingse i osvoje skupinu te prođu u četvrtfinale pa se završnica pretvorila u festival prekršaja i slobodnih bacanja.

Šarićevih 10 poena

Warriorsi su naposljetku ostali bez svega. Ne samo da nisu uspjeli doći do pobjede potrebnom razlikom nego su košem Monka ostali i bez bilo kakve pobjede pa im je omjer u glavnoj NBA sezoni pao na 8-10.

Dario Šarić protiv Sacramenta je postigao 10 poena (šut 3/7, trice 2/4, slobodna bacanja 2/2) uz tri asistencije i dva skoka, a Stephen Curry i Andrew Wiggins zabili su po 29. Isto toliko ubacio je De'Aaron Fox za Kingse, dok su junak Monk i Kevin Huerter postigli po 21 poen.

Pročitajte više