OLIMPIJSKE IGRE

Pogledajte na čemu će naši olimpijci spavati u Japanu

Foto: Screenshot/Youtube

Za izradu 18.000 kreveta u olimpijskom selu koristit će se reciklirani karton. Madraci će biti napravljeni od polietilena, a poslije natjecanja iskoristit će se u proizvodnji plastike.

Organizatori kažu da će napraviti krevete dužine 2,1 metar i nosivosti do 200 kilograma. Vjeruju da ove dimenzije svim natjecateljima pružaju nužne uvjete za odmor.

Odluka je u skladu s ekološkim standardima koje su ranije postavili organizatori Olimpijskih igara. U srpnju je objavljeno da će i medalje za najuspješnije sportaše biti napravljene od recikliranog materijala.

Medalje od zlata iz mobitela

Oko 32 kilograma zlata izvađeno je iz polovnih mobitela koje su donirali građani Japana tijekom posljednje dvije godine. Također, reciklirano je 3,5 tona srebra i 2,2 tone bronce. Čak 5.000 medalja za olimpijce i paraolimpijce bit će napravljeno od recikliranih sirovina, piše Eurosport.

Politika zaštite životne sredine imat će svoje mjesto u najsvečanijim trenucima. Pobjedničko postolje i olimpijska baklja napravljeni su od recikliranog materijala. Organizatori će pokušati sve olimpijske objekte snabdijevati energijom iz obnovljivih izvora.

Olimpijada u Tokiju održava se od 24. srpnja do 9. kolovoza, a Paraolimpijada od 25. kolovoza do 6. rujna 2020. godine.

Pročitajte više