Pogledajte najnoviju majstoriju Pelea s kokoticom: Neymarov gol Botafogu je remek djelo



BRAZILSKI 19-godišnji nogometni dragulj, napadač Santosa i brazilske reprezentacije, zabio je odličan gol za svoju momčad u pobjedi nad Botafogom 2:0 u zaostaloj utakmici 21. kola prvenstva.

Neymar je primio loptu na 35 metara od suparničkog gola, sjurio se s njome do ruba kaznenog prostora, a onda je prodao čak dva lažnjaka svom čuvaru, pije nego što će udarcem desnom nogom, u lijevi kut suparničkog vratara, poentirati u 15. minuti za vodstvo svog kluba. Konačnih 2-0 postavio je Borges u 28. minuti.

Neymaru je to bio šesti pogodak ove sezone u brazilskom prvenstvu.

Santos na ljestvici drži 11. mjesto s 41 bodom. Vodeće dvije pozicije zauzimaju Corinthians i Vasco da Gama s 54 boda.

Luis Fabiano zabio prvi gol za Sao Paulo nakon povratka

Brazilski 30-godišnji napadač Luis Fabiano, bivši napadač Seville, zabio je prvi gol za Sao Paulo otkad se u ožujku ove godine vratio u taj klub.

Fabiano je od 2005. do ožujka ove godine igrao za Sevillu. Tada se vratio u Sao Paulo, za koji je igrao od 2001. do 2004. godine. Navijači su žestoko proslavili njegov povratak u klub, no, Fabiano je stigao s ozljedom koljena, zbog koje šest mjeseci nije igrao. Odigrao je zadnje četiri utakmice u brazilskom prvenstvu, ali u niti jednoj od njih nije bio strijelac, a njegova momčad je u tom periodu osvojila samo dva boda (dva remija i dva poraza).

U srijedu je poentirao u 77. minuti protiv Libertada u prvoj utakmici osmine finala Copa Sudamericane, za domaću pobjedu Sao Paula 1:0. Bio je to, dakle, njegov prvi gol od povratka u staro jato.

"Daleko sam ja još od svoje najbolje igre, ali, ponekad zabijete gol i kada ne igrate briljantno. U zadnjem kolu brazilskog prvenstva (Atletico GO) sam odigrao odlično prvo poluvrijeme, imao sam prilika, ali tada nisam bio strijelac. Trebam samo žestoko raditi i bit ću sve bolji i bolji" najavio je Fabiano.

Pročitajte više