Esport

Pogledajte nevjerojatne pogreške golmana u novoj FIFA-i

Screenshot: FIFA 18

NEMA ništa pogubnije za televizore, konzole i kontrolere od napete partije FIFA-e u lokalnom multiplayeru koju u 85. minuti odluči pogreška golmana. Nekad uopće ne reagiraju na vratima, katkad samo promaše loptu, a ponekad polete u prazno. Izgleda da će FIFA 19 po tom pitanju biti još gora od prethodnika, ako je vjerovati igračima koji testiraju beta verziju igre. 

>Potvrđeno: Dinamo u FIFA-i 19

>FIFA 19 dolazi s hrpom novih stadiona, ali jedan od najvažnijih nedostaje

Na Redditu su se pojavile snimke neobjašnjivih pogrešaka golmana u beta verziji nove FIFA-e. Jasno je da se pogreške golmana događaju na travnjacima diljem svijeta, a samim time EA Sports taj aspekt pokušava dočarati i u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu. Međutim, način na koji to rade je doista smiješan. Ne radi se o nevjerojatnom udarcu Balea s 40 metara koji golman odbija u vlastitu mrežu, već o banalnim pogreškama za koje mnogi smatraju da ne bi trebale biti moguće ni u igri. 

"fIFa 19 wIlL bE difFeRenT " from r/FIFA

 

“fIFa 19 WiLl bE dIfFeReNt” I had to back up the one from early. I saw this one on twitter. from r/FIFA

Prema izjavama igrača koji su napravili video, golmanom uopće nisu upravljali niti su pokušavali upravljati, a to znači da je AI u igri u tom pogledu u prilično lošem stanju. FIFA serijal sve više pažnje pridaje online multiplayer segmentu igre u kojem bi ovakve pogreške mogle odlučivati utakmice te ubijati zabavu. To su prepoznali i korisnici Reddita koji su uglavnom podržali kritike.

Sve navedene snimke ipak treba uzeti s dozom zadrške. Radi se o beta verziji igre koja služi upravo za to da se otkriju različite manjkavosti i isprave do službenog izlaska. EA Sports ima nešto više od mjesec dana da ispolira novu igru jer nastave li se ovakve pogreške, neće im pomoći nikakve licence i igrači bi se mogli okrenuti novom PES-u. 

FIFA 19 trebala bi izaći 28. rujna. Brojne promjene u mehanici igre trebale bi dati igračima više slobode, a u igru je uključeno više licenci nego ikad. Uz Serie A, Primeru, Premiership, Ligu prvaka, Europa ligu i čudo drugih, tu se našla i ona za zagrebački Dinamo. Svjetski klubovi su odavno ušli u digitalno doba i na različite načine pokušavaju pomladiti vlastitu bazu navijača, kao i privući nove. Treba podsjetiti i da hrvatska nogometna reprezentacija nije bila uvrštena u prošlogodišnju FIFA-u, a uključena je tek u svibnju s izlaskom World cup moda. Ta reprezentacija je napravila nevjerojatan uspjeh i osvojila drugo mjesto, a Luka Modrić proglašen je najboljim igračem prvenstva. U malo drugačijem scenariju, reprezentacije i kockastog dresa uopće ne bi bilo u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu. 

Pročitajte više