Esport

FIFA 19 dolazi s hrpom novih stadiona, ali jedan od najvažnijih nedostaje

FIFA 19 dolazi s hrpom novih stadiona, ali jedan od najvažnijih nedostaje
Screenshot: FIFA 19

EA Sports je i službeno potvrdio kako su otkupili prava od španjolske Primere zbog čega će se u FIFA-i 19 naći čak 16 novih stadiona te će biti skenirana lica većine igrača u jednoj od najjačih liga svijeta. Međutim, jedan stadion izostao je s popisa i to jedan od najvažnijih u svijetu nogometa. 

>Evo kada izlazi i kako će izgledati demo za FIFA-u 19

>Pogledajte kako će izgledati nova naslovnica FIFA-e 19

Legendarni Camp Nou, dom Barcelone, aktualnog prvaka Španjolske neće biti rekreiran u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu. Razlog tome je ekskluzivni ugovor s dugogodišnjim partnerom Konamijem, tvorcima i izdavačima igre Pro Evolution Soccer (PES). Međutim, obilježja Barcelone kao i skenirana lica igrača naći će se u FIFA-i 19. 

Konami je osim stadiona, ugovorom s Barcelonom riješio i pitanje naslovnice za nadolazeći PES 2019 na kojoj će se naći Brazilac Philippe Coutinho u prepoznatljivom Barcinom dresu. Ove je godine upravo ugovor s Barcelonom najbolje što po pitanju licenci može ponuditi novi PES i teško da će to biti dovoljno za trku s FIFA-om 19 koja je vratila Ligu Prvaka i Europa Ligu te dugogodišnjim licencama dodala one za Serie A i Primeru.

Osim novih stadiona, EA Sports je najavio i da će zahvaljujući skeniranju lica igrači u Primeri biti vjernije prikazani nego prošlih godina. To ne vrijedi za Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelonu, čiji su igrači bili skenirani i za prošlogodišnje izdanje igre. Kako će se ove godine nositi PES i FIFA saznat ćemo uskoro jer već krajem kolovoza izlazi PES 2019, a mjesec dana kasnije i nova FIFA. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara