sp 2022

Pogledajte nova dva Mitrovićeva gola za pobjedu Srbije. Drugi je bomba

Foto: REUTERS/Aziz Karimov

ALEKSANDAR MITROVIĆ postigao je oba gola za pobjedu Srbije kod Azerbajdžana (2:1) u trećem kolu kvalifikacija za SP. Srbija je u te tri utakmice postigla sedam golova. Pet ih je u samo šest dana zabio Mitrović.

Nakon što je postigao dva gola za preokret i pobjedu nad Irskom (3:2), od kojih je drugi zabio lobom velemajstorski, Mitrović je golom glavom protiv Portugala (2:2) srušio Stjepana Bobeka, hrvatsku legendu srpskog nogometa, i s 39 golova (u 63 utakmice) postao najbolji strijelac u povijesti Srbije.

Mitrović tu nije stao. Impresivnu golgetersku formu potvrdio je i kod Azera. U 16. minuti je na lijepo proigravanje Dušana Tadića s lijeve strane utrčao u kazneni prostor i desnicom s 15 metara prizemno pogodio suprotni kut. 

Domaćini su zatim izjednačili, ali devet minuta prije kraja Mitrović novom velemajstorijom donosi Srbiji pobjedu za prvo mjesto skupine. Sergej Milinković Savić mu je dodao loptu koja je odskočila prije nego što ju je Mitrović među trojicom suparnika na rubu kaznenog prostora opalio ljevicom i poslao u gol. 41. put u 64 nastupa za reprezentaciju i peti put u zadnjih šest dana. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MITROVIĆEVE GOLČINE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više