Esport

Pogledajte nove ocjene Rakitića i Subašića u FIFA-i 18 nakon pobjede nad Danskom

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je nakon raspucavanja jedanaesteraca protiv Danske osigurala prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Junak večeri je Danijel Subašić koji je Dancima obranio tri jedanaesterca. Ivan Rakitić bio je zadnji izvođač za Hrvatsku te s nevjerojatnom mirnoćom, kao na treningu, poslao svoju reprezentaciju prema novom povijesnom uspjehu. Dvojac je za teško izborenu pobjedu nagrađen i novim karticama s boljim ocjenama u FIFA-i 18.

>VIDEO Novi PES mogao bi biti najbolja nogometna igra dosad

>Nakon nevjerojatnog sprinta, francusko čudo i dalje nije najbrži igrač u FIFA-i 18

Rakitić i Subašić su novu karticu dobili kao igrači utakmice, a u njihovom društvu su se iz utakmice Rusije i Španjolske našli Isco i Akinfeev, dok je od Danaca izabran sjajni Kasper Schmeichel. Nova kartica Danijela Subašića ima ukupnu ocjenu 86, što je poprilično visoko za vratara i radi se ujedno o najvećoj ocjeni koju je vratar Monaca dosad dobio u popularnoj igri. Jednaku ukupnu ocjenu ima i nova kartica Schmeichela, dok je Akinfeev neznatno manjih 85. 

Međutim igrače FIFA-e 18 iznenadila je nova kartica veznjaka Barcelone i hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića s ukupnom ocjenom 89. Nije to najviša ocjena koju je Rakitić dobio u FIFA-i 18, ali ocjene su puno bolje raspoređene. EA Sports je sjajno objasnio ono što Raketa pokazuje u dresu reprezentacije od početka prvenstva, on je jedan od najkompletnijih veznjaka svijeta. Udarac, snaga, dribling i dodavanje, najvažnije karakteristike za veznjaka su mu tako ocijenjene s više od 90, a najveći napredak je ostvario upravo u pogledu fizičke moći ta je ocjena nakon Danaca porasla za čak 20. Ogromna je to korekcija kakve EA Sports ne radi često. Malo slabije karakteristike Rakitića su brzina i obrana, ali i tu su ocjene veće od 70, što ga čini iznimno raznovrsnim i igrači FIFA-e će ga moći koristiti na različitim pozicijama i različitim ulogama u srcu momčadi. Provjerili smo i za što je Rakitić točno najlošije ocijenjen, a to je skok igra - 62. S ovakvim ocjenama Rakitić je jedan od najboljih veznjaka u modu za Svjetsko prvenstvo u FIFA-i 18.

Screenshot: EA Sports

Pročitajte više