Pogledajte partiju života Luke Dončića

Screenshot: Twitter

LUKA DONČIĆ pobijedio je Atlantu jer je slavlju Mavsa 148:143 pridonio sa čak 73 poena. Tako je postavio osobni i klupski rekord. Dončić je oba pothvata ostvario tako što je srušio rekorde koje je postavio on sam kada je 27. prosinca 2022. protiv Knicksa zabio 60.

Dončićevo društvo su Wilt, Jordan i Kobe

No Dončić je već na poluvremenu ostvario učinak za povijest. Do kraja prvog dijela zabio je čak 41 koš (17/22 iz igre, a za tricu 6/9), za još jedan osobni i rekord Mavsa. Skinuo je Dirka Nowitzkog, koji je od 2009. držao rekord s 34 poena u drugom poluvremenu protiv Utaha. No, Dončić je ovo uspio s manje od pet slobodnih bacanja. Tako je postao prvi igrač otkako se igra NBA koji je za poluvrijeme zabio 40 s tako malo penala. 

Dončić je do kraja odigrao četvrtu najefikasniju partiju igrača u povijesti najjače lige svijeta. Jedini koji su zabili više od Dončića su Wilt Chamberlain 100 i 78 te Kobe Bryant 81 poen.Dončić je utakmicom karijere ušao u još ekskluzivniji, točnije dvočlani klub. Mjesec dana prije 25. rođendan postao je tek drugi igrač koji je do te dobi imao više od jedne utakmice s 60+ koševa u NBA-u. Prvi i do danas jedini bio je Michael Jordan. Ipak, Dončić je prvi koji je zabio 70+ poena uz čak 75 posto uspješnosti šuta iz igre jer je gađao 25/33. 

Do statusa besmrtnika došao je tricama

Dončić je 4:48 minuta prije kraja treće četvrtine zabio tricu, čime je došao do osobno sezonski najboljeg učinka od 51 poena. Slijedilo je rušenje rekorda karijere i Dallasa uopće, a nakon što je prebacio i tih 60 poena, tricom je 2:58 minuta prije kraja utakmice došao do 70 poena. Pri vodstvu Dallasa 140:136, Dončić je još jednom tricom osigurao pobjedu i svoja 73 poena za status besmrtnika. Pogledajte svaki poen koji je pri tome zabio:

Pročitajte više